"ХВАЛА НАШЕМ НАРОДУ ШТО СЕ БОРИ ЗА СВОЈА ОГЊИШТА": Брнабић - Ситуација на КиМ напета и никад тежа, морамо очувати мир

Танјуг

29. 05. 2023. у 13:39

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је ситуација на Косову и Метохији напета и тешка и да никада није била тежа.

ХВАЛА НАШЕМ НАРОДУ ШТО СЕ БОРИ ЗА СВОЈА ОГЊИШТА: Брнабић - Ситуација на КиМ напета и никад тежа, морамо очувати мир

Foto: Tanjug

Захвалила је српском народу што је остао миран и суздржао се од насиља.

- Хвала нашем народу на КиМ што је до те мере достојанствен, да је то инспиративно, што су мирни, што пружају ненасилан отпор, што се боре за своје име и презиме, за своје домове, своја огњишта и за своју државу Србију, захваљујући том ненасилном отпору. Чини ми се да би специјалне јединице тзв. косовских снага, али нажалост и КФОР, односно НАТО једва дочекали да Срби ураде било шта да они могу да реагују - изјавила је Брнабићева.

Премијерка је поновила да никакве привремене владе неће бити и да само на изборима власт може да се мења.

Новинарима у Раковици изјавила је да је председник Србије Александар Вучић спреман да разговара о конкретним предлозима како би се побољшала безбедност, али да се од опозиције чула само политика, а не конкретне мере.

Што се тиче смене чланова РЕМ-а, Брнабићева је рекла да то нема везе са извршном влашћу и додала да је једна телевизија укинула ријалити, док друга то није учинила, што говори о двоструким стандардима опозиције.

На питање новинара у Раковици на које уступке је власт спремна, пошто је Александар Вучић позвао на разговоре, да ли на промену руководства РЕМ-а, РТС-а или испуњење других захтева, Брнабићева је рекла да од девет чланова РЕМ-а, два бира скупштина, а остало универзитети, савети за националне мањине и други.

- Уколико желе, мој савет је био да покрену ту процедуру. Вучић је отворен за разговоре, да седнемо и видимо шта је то што траже и зашто и како ће то побољшати стање безбедности у Србији, како би то спречило нову трагедију - навела је премијерка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (57)

РИВАЛИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ! Новак Ђоковић запрепастио конкуренцију (ВИДЕО)