ГЕСТ ВРЕДАН ДИВЉЕЊА: Оливер (16) пронашао новчаник пун пара, ниједног тренутка се није двоумио шта треба да уради

Novosti online

28. 05. 2023. у 14:12

ГИМНАЗИЈАЛАЦ Оливер С. (16) из Владичиног Хана пронашао је новчаник са документима и парама у локалном аутобусу. У новчанику је поред личних исправа, месечне карте, било и 22.000 динара.

ГЕСТ ВРЕДАН ДИВЉЕЊА: Оливер (16) пронашао новчаник пун пара, ниједног тренутка се није двоумио шта треба да уради

Фото П. Митић

Оливер се није се двоумио, вратио је све власнику. Власник новчаника је из села Мазараћ код Врања, запослен у једном врањском предузећу.

- Кренуо сам у школу у Врање, аутобусом у 8.20 ујутру. Сео сам позади, а током вожње на једној од станица ушла су три мушкарца. Седели су на седиштима поред мене. Ништа нисам приметио, а тек кад је требало да изађем, видео сам да је на седишту новчаник. Нисам имао први час у Гимназији, па сам само погледао документа и позвао оца - каже овај младић за "Блиц".

Власник новац није ни бојао, али је одмах частио поштеног дечака

Како каже, оцу је фотографисао личну карту из новчаника да би пронашли мушкарца који је власник.

- Успели смо да дођемо до власника и ступимо у контакт. Убрзо смо се нашли и предао сам му све. Он је само погледао документа новац није ни бројао. Пружио ми је 2.000 динара уз велику захвалност - прича овај ученик Гимназије "Бора Станковић" у Врању, и додаје да сматра да би свако поступио као он.

Његово понашање и честитост похвали су и мештани који путују овим превозом.

- Дечак је овим гестом заслужио сваку похвалу и пример је својим вршњацима, али и свима другима како треба поступати у оваквим и сличним ситуацијама - каже један од сталних путника на Владичин Хан-Врање.

БОНУС ВИДЕО: ШИША ПРАУНУКЕ СВОЈИХ ПРВИХ МУШТЕРИЈА: Живојин Жика Гајић (70), ради пуних 55 година

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СНИМАК ЈЕ ХИТ: Дошао у Америку из Босне, а на улици затекао симбог бивше Југе (ВИДЕО)