ГРМЉАВИНА И ОБИЛНИ ПЉУСКОВИ НЕ ПОСУСТАЈУ: Ови предели Србије током вечери биће под падавинама

Novosti online

26. 05. 2023. у 20:02

ДО КРАЈА дана и у току вечери снажни грмљавински системи са обилним пљусковима и грмљавином премештаће се преко Баната, југа Бачке, Београда, Подунавља, Браничевског округа, области Хомиљам, источне Србије, Срема и Мачве даље ка Колубарском округу и западним пределима Србије.

ГРМЉАВИНА И ОБИЛНИ ПЉУСКОВИ НЕ ПОСУСТАЈУ: Ови предели Србије током вечери биће под падавинама

Фото: Танјуг/Оксана Тошкић

Сви ови системи премештаће се у североисточној висинској струји.

У свим овим пределима до краја дана и током вечери очекују се веома јаки пљускови са грмљавином, уз снажно електрично пражњење.

Према речима метеоролога Ђорђа Ђурића, на појединим локацијама очекује се да у кратком временском интервалу падне преко 30 милиметара кише по квадратном метру, уз опасност од урбаних поплава, односно од краткотрајних поплава услед немогућности да одводни системи не прихвате огромну количину воде у кратком временском интервалу.

У овом тренутку Београд је на удару грмљавинске олује са веома обилним пљусковима, а током вечери главни град захватиће још један снажан грмљавински систем са веома обилним пљусковима.

На појединим локацијама очекује се опасност од града.

Огроман опрез препоручује се у саобраћају, јер су путеви веома мокри и клизави, уз огромно задржавање воде, а поједине деонице биће и поплављене.

Постепено смиривање ситуације очекује се касније током вечери и ноћи, али ће се веома нестабилно време са пљусковима и грмљавином и грмљавинским олујама наставити и током викенда.

Иначе, већи део Србије током већег дела дана на удару је снажних грмљавинских олуја, уз веома обилне пљускове, локално уз град и поплаве.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

КОЛИКО СУ НАМ ДЕЦА ЗАЛУЂЕНА ТЕЛЕФОНИМА: Истраживање показало страшне бројке