ЈУРИЋ: Важна превенција како се не би поновиле трагедије

Танјуг

20. 05. 2023. у 22:16

ОСНИВАЧ Фондације "Тијана Јурић" и директор Центра за несталу и злостављану децу, Игор Јурић, рекао је данас да је важна превенција како се не би поновиле трагедије које су се недавно догодиле у Србији те да је посебно значајан рад са децом која имају проблем у понашању како би се смањила статистика вршњачког насиља.

ЈУРИЋ: Важна превенција како се не би поновиле трагедије

Фото: Танјуг

Јурић је навео за Танјуг да ће бити потребно много времена да се као друштво и појединци опоравимо од трагедија које су се недавно догодиле у нашој земљи, и да је потребно да се ради са децом која имају проблем у понашању како се више ништа слично не би догодило.

-Сада је јако важно да се посветимо ономе што до сада нисмо радили, а то је превентива. С обзиром на пораст насиља, посебно у школама мислим да је јако важно да сада предузмемо важне кораке, а то је рад са децом у ризику, и то је најбитније да би та статистика везана за вршњачко насиље била мања, рекао је он.

Јурић је навео да је свака траума прича за себе и да свако тражи утеху на свој начин, али да је важно да се пронађе смисао и настави даље са животом.

-Врло је битно да нађете смисао, а он се после ових трагедија може наћи. Живот и после оваквих трагедија мора да се настави. Ви треба да живите као родитељ детета које сте изгубили и због деце која су ту, навео је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

Новак Ђоковић доказао је свима више пута да је најбољи тенисер свих времена. Док појединци покушавају све то да умање и да убаце и Роџера Федерера у ту трку, српски ас наставља да доминира. Сада је један податак показао колико је он испред свих, а то се никако неће допасти Рафаелу Надалу и Карлосу Алкаразу.

04. 10. 2023. у 08:51

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (3)

ОЖЕНИО 39 ЖЕНА, ИМАО 94 ДЕЦЕ, ЗЗ УНУКА И 14 СНАЈА: Живели у кући са 100 соба, да би задовољио све жене осмислио СИСТЕМ