Српски е-спорт теам Zero Tenacity након маестралног проласка у гранд финале Ултралиге пласирао се и на Европско првенство EMEA Masters

Промо

31. 03. 2023. у 13:42

Један од најбољих е-спорт тимова у региону, Zero Tenacity, познатији као З10, пласирао се директно у главну фазу EMEA Masters - Европског првенства у LOL-у (League Of Legends) и тиме остварио значајан резултат за Србију и региону али и допринео промоцију регионалне е-спорт сцене у Европи. Такође, убедљивом победом над ГРП тимом пласирали су се у гранд финале пољске Ултралиге чији се финални мечеви одигравају сутра у Пољској.

Српски е-спорт теам Zero Tenacity након маестралног проласка у гранд финале Ултралиге пласирао се и на Европско првенство EMEA Masters

Фото: Промо

Иначе, З10 је основан 2018. године од стране Димитрија Малешевића (Хебихиме) са циљем да постане конкурентнан на европској гејминг сцени у чему су и успели у само неколико година, а од прошле недеље, пласиравши се у гранд финале пољске Ултралиге и директним пласманом на EMEA Masters, дефинитивно су се позиционирали као један од претендената на титулу најбољег ЛОЛ тима у Европи.

Зеро10 ЛОЛ тим чини интернационални састав професионалних играча, од којих су три кореанца (Noah, Kabbie, SlowQ), један играч из Пољске (Color) и једини представник Србије (Ryuzaki). Иначе З10 чини више од 50 људи међу којима је 20 играча, а остатак тима чини менаџмент, тренери и content креатори. Међу дисциплинама у којима се З10 надмеће на нивоу Европе су и Counter Strike, Valorant и ТФТ. У Valorantu је З10 у топ 10 тимова у Европи, а представник З10 (Lelouch) у ТФТ-у дели 9. место на светском нивоу, док у Counter Strike-у З10 у својим редовима има и једног репрезентативца Србије, а на светској ранг листи налази се на 90-ом месту. Један од чланова ЛОЛ тима (Noah) је први играч на европској ранг листи од 34 милиона играча, а пре преласка у З10 играо је за корејски клуб KT Rolster, који важи за један од најбољих тимова на свету док је Kabbie прошле године освојио корејску лигу (LCK CS), која се сматра за најпрофесионалнију лигу на свету, и проглашен је за МВП-а лиге на позицији „support role“. Kabbie је пре потписивања професионалног уговора са З10 играо у једном од најбољих светских тимова Т1 (бивши SKT1/Souh Korea Telecom).

Добро је поменути да је LOL једна од дисциплина у е-спорту чија се стратегија заснива на игри 5 на 5 са циљем потпуне елиминације противничке базе која је заштићена разним структурама, а у којој играчи преузимају улогу шампиона са јединственим способностима бранећи своју базу до самог краја меча. Играчи током игре сакупљају искуство и „поене“ којима могу куповати разна средства за јачање својих шампиона за одбрану базе. LOL је занимљив пре свега због комбинације различитих елемената фикције и сценских жанрова попут мачевања, магије, хорора, стрипских момената, видео-анимације итд.

На европском првенству у LOL-у, чија главна фаза почиње 11. априла, З10 ће поред француског LDLC, Heretic-a и MoviStar Riders-а из Шпаније, бити један од тимова који ће се сасвим извесно наћи у великом финалу које је по распореду заказано за 29. април док ће већ сутра, 31. марта Зеро10 покушати да одбрани титулу Ултралиге и тиме постане једини тим у историји пољског е-спорта који је успео да опстане на челу лиге током две узастопне сезоне.

Више информација на:

https://www.instagram.com/zero_tenacity/

https://twitter.com/Z10esports

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)