ПОГЛЕДАЈТЕ – БОРБЕНА ОБУКА СРПСКИХ РАКЕТАША: Припадници 250. ракетне бригаде ВС на ракетним системима „куб“

Танјуг

30. 03. 2023. у 18:39

У РЕЈОНИМА мирнодопских локација самоходних дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у току је интензивна обука борбених послуга на ракетним системима „куб“, саопштило је данас Министарство одбране Србије.

ПОГЛЕДАЈТЕ – БОРБЕНА ОБУКА СРПСКИХ РАКЕТАША: Припадници 250. ракетне бригаде ВС на ракетним системима „куб“

Фото Војска Србије

Обука се у јединици реализује у континуитету, током целе године, како би се обезбедио највиши ниво оспособљености професионалног састава за реализацију задатака противваздухопловне одбране територије и снага Војске Србије.

У овом периоду примарно се увежбавају нормиране тактичке радње приликом поседања ватреног положаја, превођења ракетних система у приправност за дејство, као и поступци током непосредне припреме и реализације гађања циљева у ваздушном простору, у складу са дефинисаним временским стандардима, будући да је брзина реакције борбених послуга од кључне важности за успешну реализацију задатака.

Министарство додаје да су у процес обуке укључене и авијацијске јединице и снаге за ваздушно осматрање, јављање и навођење, како би услови за оспособљавање били што реалистичнији.

Ракетни систем ПВО „куб“ намењен је за уништавање циљева у ваздушном простору на малим и средњим висинама, а одликује га висока мобилност и могућност централизованог командовања и управљања ватром на нивоу дивизиона.

У току је модернизација овог система, којом ће се побољшати његова ефикасност и борбене могућности, а тиме и унапредити способности Војске Србије за контролу и заштиту ваздушног простора, стоји у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (3)

ЗАШТО СЕ ПЕТЉА ЗОВЕ БАШ МОСТАРСКА? Назив старији него што се мисли - некада је ту протицала РЕКА