ЧУВАЛИ СУ ОТАЏБИНУ У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА: Министар Вучевић обишао легендарну 98. ваздухопловну бригаду (ФОТО)

Новости онлине

30. 03. 2023. у 14:21

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас 98. ваздухопловну бригаду на војном аеродрому "Морава".

ЧУВАЛИ СУ ОТАЏБИНУ У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА: Министар Вучевић обишао легендарну 98. ваздухопловну бригаду (ФОТО)

Фото: Инстаграм/milosvucevic_odbrana

Након обиласка министар одбране рекао је да је задовољан и поносан, али и свестан свих оних изазова са којима треба даље да радимо и рекао да ћемо наставити са оснаживањем нашег ваздухопловства и наше војске.

Министар Вучевић рекао је да је обилазак Рашког управног округа започео посетом 98. ваздухопловној бригади са командантом Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковником Душком Жарковићем.

– У разговору са пуковником Мрдаком, командантом 98. ваздухопловне бригаде, и осталим командантима и командирима ове славне јединице која је увек била на висини задатка и чувала отаџбину у оним најтежим и најодлучнијим тренуцима, уверио сам се какво је стање у 98. ваздухопловној бригади. Пре свега, разговарали смо о оним проблемима, питањима и изазовима са којима се Војска Србије, па и ова бригада суочавају, као што су нови људи – пилоти и авио-механичари, као и о питањима набавке нове опреме, нових летелица и инфраструктурним задацима који су пред нама – истакао је министар Вучевић.

Министар Вучевић је нагласио да се уверио да је Војска Србије, 98. ваздухопловна бригада и цео вид Ратног ваздухопловства и ПВО заиста напредовао претходних година и добијао нешто што раније Србија није имала.

– Кренуло се у правом правцу, уводило се савремено наоружање и војна опрема, видите и део средстава који су овде изложени на тактичко-техничком збору. Верујем да ћемо имати добре вести за Војску Србије, рекао бих и за целу државу да ће нам стићи нова опрема, ново наоружање и да ће цела Војска Србије, Ратно ваздухопловство и ПВО, тиме и 98. ваздухопловна бригада бити снажнија. А ми ћемо се трудити да стварамо још боље услове, да имамо нове младе пилоте, нове авио-механичаре, нове подофицире, нове војнике, да завршимо инфрастуктурне радове, да опрема која је скупа, квалитетна, убојита буде чувана у најбољим условима у инфраструктури какву она заслужује да има. Задовољан сам и поносан, а свестан свих оних изазова са којима треба даље да радимо – закључио је министар Вучевић.

Министра Вучевића на војном аеродрому „Морава“ дочекао је командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, док је командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Драган Мрдак информисао министра одбране о стању у јединици и планираним задацима у наредном периоду.

Након реферисања приказан је део летачке обуке припадника 98. ваздухопловне бригаде, а потом је министар Вучевић обишао тактичко-технички збор дела наоружања и војне опреме.

Током обиласка хангара приказан је и рад на одржавању ваздухоплова где се уверио о степену оспособљености људства за одржавање свих врста ваздухоплова у бригади. Након тога обишао је и нови хангар, чија је изградња у току.

Обиласку је присуствовао и државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (12)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Одбијен напад у Запорожју; Жесток руски напад - Крстареће ракете падале по ваздухопловној бази (ФОТО/ВИДЕО)