ИСТИНУ О БЛИЖЊИМА ТРАЖЕ 1.134 ПОРОДИЦЕ: Црвени крст организује изложбу у знак подршке сродници несталих Срба

В.Ц.С.

29. 03. 2023. у 17:58

МЕЂУНАРОДНИ комитет Црвеног крста - Регионална делегација у Београду и Црвени крст Београд организују изложбу радова чланова породица несталих особа под називом "Љубав пркоси времену".

ИСТИНУ О БЛИЖЊИМА ТРАЖЕ 1.134 ПОРОДИЦЕ: Црвени крст организује изложбу у знак подршке сродници несталих Срба

FOTO: Arhiva novosti

Отварање изложбе је сутра, у 13 часова, у Педагошком музеју, у Београду.

- Сукоби у бившој Југославији довели су до тога да хиљаде породица и даље трага за својим несталим ближњима - кажу у Црвеном крсту. - Упркос томе што су у међувремену расветљене судбине хиљада несталих из целог региона, најмање је 1.134 случајева несталих чије породице живе у Србији.

"Немојмо дозволити да се заборави да су живели и да су волели и да су их волели," речено је у једној од ових породица, што, како примећују у Црвеном крсту, јасно указује на то да нерешен статус ову породицу, као и све остале, доводи у неиздржив положај.

- Пројекат је усмерен ка оснаживању породица несталих. Приступ се заснива на психолошкој и психосоцијалној подршци и кључан је како би се ублажили дугорочна патња и бол које породице осећају због нестанка најмилијих, као и због амбивалентности те врсте губитка који, попут ране која се никада у потпуности не зацели, негативно утиче на благостање свих генерација у породици - примећују у ЦК.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

НИКОЛА КОЈО: Људи из бранше имају посла и лепо живе