ГАК "НАРОДНИ ФРОНТ" ДОБИЋЕ ЗГРАДУ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Грујичић: Приоритет реконструкција породилишта у Србији

Novosti online

29. 03. 2023. у 11:11

МИНИСТАРКА здравља Даница Грујичић најавила је да ће поред болнице на Бежанијској коси да се гради нова гинеколошко-акушерска клиника (ГАК), јер садашње породилиште "Народни фронт" није адекватно.

ГАК НАРОДНИ ФРОНТ ДОБИЋЕ ЗГРАДУ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Грујичић: Приоритет реконструкција породилишта у Србији

ГАК "Народни фронт" у Београду

Грујичићева је рекла да је у плану и реконструкција ГАК у Нишу. Нагласила је да постоје породилишта која све имају и то су махом нове болнице, али је у већини потребна реконструкција, а у плану је и изградња нових.

- Прво ће почети реконструкција ГАК-а Драгиша Мишовић ради одлично, имају све већи број порођаја и после реконструкције та млада екипа ради одлично. Са друге стране Народни фронт се налази на неприступачном месту, тамо су увек велике гужве и лепа је вест да ће се саградити нова зграда на Бежанијској коси, која ће имати већу површину од садашње, где ће породиље имати услове онакве какве треба да имају - рекла је министарка.

Грујичићева је истакла да је идеја потекла од председника државе Александра Вучића, а да и даље остаје на држави да стимулише младе жене да се одлуче на потомство.

Она је похвалила невладине организације јер су сигнализирале да је потребан бољи однос према трудницама и породиљама.

Фото:Танјуг/Раде Прелић

Према мишљењу Грујичићеве, дошло је и време да се у сваком дому здравља запосли психолог, јер се у целом свету, посебно после ковида, менталном здрављу посвећује велика пажња.

Разговор са неутралном особом, која је психолог или психијатар, може да спречи велики број проблема, сугерисала је министарка.

Грујичићева је поновила свој став о неопходности увођења забране пушења у свим затвореним просторима, укључујући и угоститељске објекте и нагласила да треба покренути кампању против пушења, јер је "време за аларм", пошто је годишње 7.000 новооболелих од карцинома плућа.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПРОШЛО ЈЕ 40 ГОДИНА ОД СНИМКА: Ево како изгледа данас мали Воја који је расплакао нацију