ВУЧЕВИЋ СА АМБАСАДОРИМА БЕЛОРУСИЈЕ И ФРАНЦУСКЕ: Наставиће са унапређењем сарадње и укупних односа двеју земаља

Novosti online

28. 03. 2023. у 17:25

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Белорусије у Републици Србији Валеријем Бриљовим.

ВУЧЕВИЋ СА АМБАСАДОРИМА БЕЛОРУСИЈЕ И ФРАНЦУСКЕ: Наставиће са унапређењем сарадње и укупних односа двеју земаља

Фото: Инстаграм/ milosvucevic_odbrana

Током данашњег састанка, министар Вучевић истакао је да Србија води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама у складу са дефинисаним националним интересима. Он је подвукао да је дугорочно стратешко опредељење Србије да задржи статус војно неутралне државе, без чланства у било којој од постојећих војно-политичких организација.

Министар одбране нагласио је да је очување територијалног интегритета и суверенитета Србије један од најважнијих националних интереса, те захвалио на сталној подршци коју Белорусија, по том питању, пружа нашој земљи.

Амбасадор Бриљов захвалио је министру Вучевићу на данашњем пријему и прилици да разговарају о сарадњи између две земље. Он је изразио очекивање да ће се наставити са унапређењем укупних односа двеју земаља.

Вучевић данас и са амбасадором Француске

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Француске Пјером Кошаром са којим је разговарао о сарадњи између двеју земаља.

Министар Вучевић захвалио је на подршци коју Француска пружа Републици Србији на њеном европском путу. Он је истакао да је опредељење Србије да са Француском настави да негује блиске односе у свим областима од обостраног интереса са посебним освртом на сарадњу у области одбране.

Министар одбране упознао је саговорника са активностима Министарства одбране и Војске Србије у оквиру Заједничке безбедносне одбрамбене политике, борбене групе Европске уније и мултинационалних операција под окриљем Европске уније.

Амбасадор Француске Кошар захвалио је на пријему и прилици за разговор о сарадњи у области одбране. Он је истакао значај војноекономске сарадње за даљи развој укупних односа две земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (5)

ТЕНИСКИ ШОК НА РОЛАН ГАРОСУ: Данил Медведев пакује кофере и иде кући!