ОГЛАСИО СЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД О ЗАРОБЉЕНОЈ ДЕВОЈЧИЦИ (8) У МИРИЈЕВУ: Родитељи неподобни - ево како је дете додељено оцу

Новости онлине

27. 03. 2023. у 18:16

ЦЕНТАР за социјални рад Београд, одељење Звездара, навео је поводом случаја занемаривања осмогодишње девојчице да су по њеном рођењу покренули поступак лишавања родитељских права оба родитеља, али да је надлежни суд касније донео одлуку да се о детету стара отац.

ОГЛАСИО СЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД О ЗАРОБЉЕНОЈ ДЕВОЈЧИЦИ (8) У МИРИЈЕВУ: Родитељи неподобни - ево како је дете додељено оцу

Фото: Д. Миловановић/Профимедиа/Илустрација

Како се наводи у одговору Центра за социјални рад у случају малолетне поступали су одељење Палилула, а затим и одељење Звездара од њеног рођења, када је породилиште где је рођена алармирало да родитељи нису подобни да се старају о детету.

Центар за социјални рад Београд, одељење Палилула је у складу са својим надлежностима дете сместило у установу социјалне заштите, после чега је покренуло поступак лишења родитељских права за оба родитеља.

Како се наводи, надлежни суд је затим донео одлуку да дете додели на старање оцу. Након тога Центар за социјални рад Београд, одељење Звездара је 2020. године од стране полиције обавештено да има сазнања да се у стану чује плач детета, наводи се у одговору поводом овог случаја.

Отац се поступајући по пријави полиције нешто касније одазвао на разговор са радницима Центра за социјални рад који су проценили да дете нема никакве трагове занемаривања. Након тога, како се наводи, више није било пријава Центру за социјални рад у овом случају.

По налогу дежурног тужиоца раније данас расписана је потрага за Урошем П, осумњиченим да је био насилан према партнерки и држао своју ћерку (8), за коју је прегледом утврђено да је неухрањена и запуштена. Урош П. се сумњичи за кривично дело насиље у породици и противправно лишење слободе на штету невенчане супруге, као и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица и кршење породичних обавеза у односу на дете, саопштило је тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (2)

УЗДРМАЛИ СМО ВУЧИЋА, ДОШАО МУ ЈЕ КРАЈ: Уредник портала Телеграфи из Приштине радује се протестима у Београду