ОГЛАСИО СЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД О ЗАРОБЉЕНОЈ ДЕВОЈЧИЦИ (8) У МИРИЈЕВУ: Родитељи неподобни - ево како је дете додељено оцу

Новости онлине

27. 03. 2023. у 18:16

ЦЕНТАР за социјални рад Београд, одељење Звездара, навео је поводом случаја занемаривања осмогодишње девојчице да су по њеном рођењу покренули поступак лишавања родитељских права оба родитеља, али да је надлежни суд касније донео одлуку да се о детету стара отац.

ОГЛАСИО СЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД О ЗАРОБЉЕНОЈ ДЕВОЈЧИЦИ (8) У МИРИЈЕВУ: Родитељи неподобни - ево како је дете додељено оцу

Фото: Д. Миловановић/Профимедиа/Илустрација

Како се наводи у одговору Центра за социјални рад у случају малолетне поступали су одељење Палилула, а затим и одељење Звездара од њеног рођења, када је породилиште где је рођена алармирало да родитељи нису подобни да се старају о детету.

Центар за социјални рад Београд, одељење Палилула је у складу са својим надлежностима дете сместило у установу социјалне заштите, после чега је покренуло поступак лишења родитељских права за оба родитеља.

Како се наводи, надлежни суд је затим донео одлуку да дете додели на старање оцу. Након тога Центар за социјални рад Београд, одељење Звездара је 2020. године од стране полиције обавештено да има сазнања да се у стану чује плач детета, наводи се у одговору поводом овог случаја.

Отац се поступајући по пријави полиције нешто касније одазвао на разговор са радницима Центра за социјални рад који су проценили да дете нема никакве трагове занемаривања. Након тога, како се наводи, више није било пријава Центру за социјални рад у овом случају.

По налогу дежурног тужиоца раније данас расписана је потрага за Урошем П, осумњиченим да је био насилан према партнерки и држао своју ћерку (8), за коју је прегледом утврђено да је неухрањена и запуштена. Урош П. се сумњичи за кривично дело насиље у породици и противправно лишење слободе на штету невенчане супруге, као и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица и кршење породичних обавеза у односу на дете, саопштило је тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (2)

ЕНГЛЕСКА У ВЕЛИКОЈ ПАНИЦИ: Шта ћемо ако се Србија сад повуче са ЕУРО 2024?!