ВЕСИЋ: Тагови за наплату путарине од сада и на шалтерима Поште

Новости Онлајн

26. 03. 2023. у 15:55

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић представио је данас најважнијие инфраструктурне пројекте за "Ново лице Србије", а том прилком потписан је уговор о пословној сарадњи између ЈП Пошта Србије и ЈП Путеви Србије, па ће сада возачи моћи да уређаје за електронску наплату путарине (тагови) купе и на шалтерима Поште.

ВЕСИЋ: Тагови за наплату путарине од сада и на шалтерима Поште

Фото: Министарство грађевине

Уговор су потписали в.д. директора ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак и в.д. директора ЈП Пошта Србије Зоран Ђорђевић и од данас ће у 100 пословница Поште возачи моћи да купе уређај за електронску наплату путарине по цени од 2.022 динара.

Планирано је да до краја месеца ову услугу могу да пруже и све пословнице Поште.

Весић је рекао да је тренутно у Србији регистровано 2,8 милиона аутомобила и да је, 
када је реч о проласку на наплатним станицама, само 50 одсто оних који користе електронску наплату путарине.

Због великог протока саобраћаја на наплатним рампама и гужви које су, како је рекао, очигледно веће тамо где се путарина не плаћа електронски, потребно је мотивисати возаче да користе електронску наплату.

- Влада је недавно донела одлуку о поскупљењу путарине за 14 одсто, али је зато за електронско плаћање повећана за 8 одсто и на тај начин први пут у историји имамо две цене јер желимо људе да стимулишемо - рекао је министар Весић.

Он је додао да је web платформа за електронску наплату направљена заједно са Северном Македонијом и Албанијом и да српски таг може да се користи у тим земљама и обрнуто.

Што се тиче најважнијих пројеката у инфраструктури када је реч о саобраћајницама, министар је најавио да ће у петак бити завршена брза саобраћајница Сурчин - Нови Београд.

- Управо се сада ставља последњи слој асфалта, последњих 450 метара, тако да ћемо добити и брзу везу између Земуна и Новог Београда са аутопутем Милош Велики, ту радимо петљу Јаково и то ће омогућити да 40.000 људи који гравитира у том крају брже излази на Милош Велики, растеретићемо сам аутопут Београд - Шид јер се неће преко тог аутоупута излазити на Милош Велики - рекао је Весић.

Најавио је да ће 1. јуна бити завршена обилазница око Београда до Бубањ Потока, што, како је рекао, значи да транзитни саобраћај више неће ићи преко Газеле. "У међувремену радимо пуном паром Сремска Рача - Кузмин који треба да буде готов крајем године.

То је део аутопута Београд - Сарајево. 

Радимо наставак аутопута Милош Велики до Пожеге, од Паковраћа до Пожеге, а у априлу ћемо пуститии први део Моравског коридора од Појата скоро до Крушевца", рекао је министар Весић.

БОНУС ВИДЕО: ВЕСИЋ НАЈАВИО - ДО 2030. Београд ће добити седам нових мостова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД АЛЕКСИНЦА: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа