СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ СА СНЕГОМ: Драстично погоршање времена следеће недеље

Новости онлајн

23. 03. 2023. у 22:02

ДО суботе топло, у суботу пролазно погоршање. Недеља увече доноси јаче погоршање уз кишу и грмљавину, а од недеље знатно хладније од просека уз јак ветар и повремене падавине. Погледајте какво нас време чека до краја марта и почетком априла у новој прогнози времена за Србију.

СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ СА СНЕГОМ: Драстично погоршање времена следеће недеље

Фото: Танјуг

Снег се враћа у пределе преко 800 метара надморске висине, док у низијама постоји опасност од касног мраза. Око 30. марта топлије, али је после 02. априла могуће ново захлађење уз падавине, стоји у новој временској прогнози Марка Чубрила.

Четвртак, а посебно петак доносе топло време уз максимуме који су знатно изнад просека за овај део године и требали би се кретати од +14 до +20, а у петак локално и око +25 степени Целзијуса. У суботу се очекује пролазно погоршање уз кишу и грмљавинске пљускове и то највише на западу и северу региона. У тим пределима ће и освежити те ће се максимуми кретати око +13 степени Целзијуса, док ће се над осталим делом региона кретати од +15 до +19 степени Целзијуса. Ветар ће на кратко окренути на појачан, северозападни, посебно на северу региона.

У недељу током већег дела дана пролазно побољшање али после подне на западу, југозападу и северозападу региона јаче наоблачење са кишом и грмљавинском пљусковима. Ово погоршање биће последица премештајња јаког хладног фронта преко Алпа и секундарне циклогенезе над Јадраном. Тај циклон ће се од ноћи ка понедељку па до среде преко Јадрана премештати на североисток.

У његовом хладном сектору уследиће упад веће количине релативно хладног ваздуха те ће уз врло јак и олујан, северозападни ветар уследити и нагло захлађење. Како ће у исто време над средишњом Европом јачати антициклон велика разлика у ваздушном притиски узмеђу ова два баричка система у понедељак и уторак могу условити врло ветровито време.

У понедељак над целим регионом погоршања уз кишу, понегде и грмљавину и јако захлађење тако да ће у предалима преко 800мнв киша брзо прећи у снег и до среде ујутро би тим областима уз јак северозападни ветар било налета снега те се очекује формирање снежног покривача висине од 2 цм у пределима који су око 800мнв, док би у вишим областима пало и око 15 цм снега. У низијама после кише у понедељак, уторак доноси налете кише, крупе и суснежице, док би у среду углавном било суво али релативно хладно.

Максимуми у понедељак од +6 на северозападу и северу региона до око +15 на крајњем југоистоку где ће јаче захлађење почети у понедељак после подне. У уторак и среду максимуми углавном од +4 до +10 степени Целзијуса, што је знатно испод просека за овај део године. Ноћни минимуми ће такође бити веома ниски и око 29.03. постоји велика опасност од појаве касних мразева, посебно преко 700мнв, док би ниже углавном било појаве приземних мразева.

Пред крај следеће недеље би могло уследиити пролазно оптопљење, али већ око 02.04. стоји сигнал за могуће ново погоршања уз падавине. После још два врло топла дана у суботу мање, а од недеље увече јаче погоршање времена, падавине, јак ветар и снажно захлађење, закључује Чубрило.

БОНУС ВИДЕО: ЗАБЕЛЕЛА СЕ СРБИЈА - Снег пада први пут ове године

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас