СТЕПИНАЦ ЈЕ ПОДРЖАО ТРИ ГЕНОЦИДА: Реакција Ефраима Зурофа на срамну конференцију у ЕП

Танјуг

21. 03. 2023. у 15:44

ДИРЕКТОР центра Симон Визентал из Јерусалима Ефраим Зуроф изјавио је данас да сваки покушај одавања почасти или величања личности које су подржавале геноцидну власт Независне Државе Хрватске је срамота и треба му се супротставити.

СТЕПИНАЦ ЈЕ ПОДРЖАО ТРИ ГЕНОЦИДА: Реакција Ефраима Зурофа на срамну конференцију у ЕП

Фото: Википедија

Он је то рекао Танјугу, а поводом конференције "Блажени Алојзије Степинац - сведочанство вере, истрајности и наде", коју је у просторијама Европског парламента организовала хрватска европарламентарка Жељана Зовко.

- Степинац који је подржавао НДХ и вођу њених масовних убица Анту Павелића, који је био одговоран за покретање три геноцида - над Србима, Јеврејима и Ромима, заслужује да се о њему говори лоше, а не да се хвали - написао је Зуроф у писаном одговору.

БОНУС ВИДЕО: УЖАС КОЈИ СВЕТ НИЈЕ ВИДЕО - Мултимедијална изложба о логору смрти у Јасеновцу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (3)

ЉУДИ, ПРИМИТЕ ЋУСТИЋА, МАТОР ЈЕ, НЕМА ВРЕМЕНА Глумац се присетио како је уписао Академију