Најбоље место за добре укусе

Промо

09. 02. 2023. у 11:38

УСЛЕД убрзаног начина живота оброци се све чешће обављају “с ногу”, а стара традиција породичног обедовања полако пада у заборав, сем када су у питању неке веће прославе.

Најбоље место за добре укусе

Фото: Промо

Како бисте вратили топлину у свој дом, важно је да поново почнете да негујете стару и лепу навику породичних оброка, а кључна основа тога је лепо декорисана трпезарија.

Пространа трпезарија савршених димензија пружа комфор који свакако значи, али мале квадратуре могу бити још изазовније за поставку и уређење ентеријера. Када је реч о пространијим трпезаријама, оне остављају места и за многа друга дизајнерска решења.

Фото: Промо

Трпезаријски сто М327 можете комбиновати са трпезаријским столицама С573 и С627 у беж штофу, а поставку у самом централном делу учините занимљивом тако што ћете уместо класичног додавања још пар столица додати трпезаријску клупу у истој боји штофа. На тај начин од различитих комада намештаја истих дезена и обрада добијете јединствени кутак за уживање са најдражима.

Поред ових стандардних комада намештаја, у већим трпезаријским просторима обично остаје доста додатног места и за интересантне, али пре свега функционалне, комаде намештаја за одлагање. Уз комбинацију комада из колекције КОРА у белој боји – угаоне витрине, угаоне комоде, стандардне комоде или отворене полице, у зависности од доступног простора, добија се једна сведена целина савршено уклопљеног трпезаријског амбијента.

Фото: Промо

Концепт отвореног простора у дому добија на популарности последњих година због свог беспрекорног изгледа и пространости. Овакви распореди изгледају лепше и уређеније за око, а одсуство преградних зидова помаже у уштеди простора, чинећи да соба изгледа широко и без нереда. У том случају, једно од решења може бити трпезарија у наставку дневног боравка, као и комбинација са неким од система елемената који би се савршено уклопили уз одабир комада трпезарије у истом декору.

Као главне елементе можете одабрати трпезаријски сто ОСЦАР, у комбинацији са трпезаријским столицама ДЦ-232, а витрине АНДОРА ПОП 2К1Ф и АНДОРА 2К ВС2 могу бити сјајан додатак, притом су веома функционалне и практичне за складиштење. Отворене полице на елементима из система могу бити идеално место за омиљене књиге или успомене у виду фотографија, док су затворени делови идеално место које увек недостаје за још неке ствари и ситнице. Амбијент ће на најбољи начин освежити и употунити удобна фотеља ЦУБА атрактивног и модерног дизајна.

Још једно модерно решење, које је уједно елемент који одваја кухињу од остатка просторије, али је и сам користан у виду мини трпезарије, јесте поставка барског стола. За веће просторије може бити помоћни елемент, док је за мање идеално решење за брзи доручак или кафу пре изласка из дома, а притом штеди простор.

Фото: Промо

Барски сто ДС-6094-WТ поред своје стандардне намене садржи и додатне полице за одлагање тањира, чаша или боца омиљеног пића. Дизајнери ентеријера Форма Идеале предлажу да са њим уклопите барску столицу БЈ-007, а за остатак амбијента у виду дневног боравка можете одабрати двосед НИЦА у плавом штофу, уз клуб сто БАYОННЕ који има две полице и веома је функционалан.

За које год дизајнерско решење да се одлучите свакако ће бити модерно и практично, а водите се тиме колики простор вам је на располагању за трпезарију, као и да се уклопи у остатак амбијента. Можете свакако комбиновати различите елементе, како бисте добили вашу савршену комбинацију за трпезарију какву сте замишљали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени