СРПСКИ ТИМОВИ У ТУРСКОЈ: Спасиоци трагају за преживелим у разорном земљотресу, МУП послао и теренска возила

Novosti online

08. 02. 2023. у 15:12

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ тимови за спасавање из рушевина, Сектора за ванредне ситуације са 45 припадника, које је Министарство унутрашњих послова упутило у Републику Турску како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу који је погодио ову земљу, биће ангажовани у Одабаси.

СРПСКИ ТИМОВИ У ТУРСКОЈ: Спасиоци трагају за преживелим у разорном земљотресу, МУП послао и теренска возила

Фото: Принтскрин/Инстаграм/мупсрбије

Према речима вође Специјалистичког тима Давора Видовића, на припремном састанку са представницима турске службе за ванредне ситуације, одлучено је да српски тимови, у сарадњи са италијанским спасилачким тимом, буду ангажовани у операцији трагања и спасавања несталих у овом месту.

Специјалистички тим за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, како је навео, на терену ће радити са пуном опремом и спасилачким псом и даће свој максимум да помогне турском народу.

Видојевић је указао да су по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, припадници Сектора за ванредне ситуације одмах кренули на пут како би помогли пријатељима у Турској.

Додао је да се у Турској тренутно налази 27 припадника Специјалистичких тимова за спасавање из рушевина и нагласио да је јуче Министарство унутрашњих послова упутило још 18 наших припадника са свом логистичком подршком и ватрогасним камионима, који се очекују у току дана, тако да ће наших 45 ватрогасаца-спасиоца, са свом спасилачком и опремом за претрагу терена бити на располагању турској служби за ванредне ситуације.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, упутио је два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина са 27 припадника, службеним псом обученим за претрагу терена и комплетном опремом за пробијање, пресецање и електронску претрагу несталих лица.

Уз ова два тима, као додатне снаге упућено је и 18 ватрогасаца-спасилаца са навалним ватрогасним возилом, четири комби и четири теренска возила.

Подсећамо, према досадашњим подацима у разорним земљотресима у Турској и Сирији погинуло је више од 11.000 људи. 

БОНУС ВИДЕО: ЗАГРЉАЈИ И СУЗЕ: Извлачење преживелих и настрадалих из рушевина у турској Антакији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (3)

Садњом стабала на београдском Ушћу, ДДОР осигурање наставило акцију „За шуму у твом крају“