ВЕЧНА ТИ СЛАВА ПРОФЕСОРЕ: Чувени доктор Пешић преминуо у Нишу после тешке болести

Новости онлајн

07. 02. 2023. у 18:01

ДОКТОР Срђан Пешић, професор Медицинског факултета у Нишу, преминуо је данас после дуже болести у 60. години у Нишу.

ВЕЧНА ТИ СЛАВА ПРОФЕСОРЕ: Чувени доктор Пешић преминуо у Нишу после тешке болести

Фото: Фацебоок

Од професора Пешића опраштају се бројне колеге и студенти на друштвеним мрежама.

- Данас нас је после дуже и тешке болести напустио наш вољени професор фармакологије Срђан Пешић. Узор и пример свима нама који смо данас у свету медицине. Иза човека остају његова дела, а нама остаје да заувек памтимо оне који су нас учили и да следимо њихов пример! Вечна ти слава професоре - написао је Милош Николић.

- Велики човек и још већи друг. Недостајаћеш генерацијо. Мој друг Пеша није дочекао да сви заједно, генерацијски, прославимо ове године јубиларни 60. рођендан. Анђели нека га чувају. Нама остају сећања - навела је његова пријатељица Оливера Марковић уз снимак са заједничког весеља.

- Лаку ноћ професоре - опростио се од њега Игор Марковић.

Доктор Пешић је рођен 1963. године у Лесковцу. Медицински факултет завршио је у Нишу док је докторирао у области фармакологије на Медицинском факултету у Београду. Био је редовни професор на катедри за фармакологију Медицинског факултета у Нишу од 2012. године.

Добио је неколико награда за научно-истраживачки рад, а 2020. године добио је Октобарску награду Града Лесковца - Медаљу због научног доприноса у области клиничке фармакологије и доприноса афирмацији града Лесковца.

Подржавао је студенте у протестима.

Опело ће се одржати на Новом гробљу у Нишу у петак 10. фебруара са почетком у 12 сати.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

НЕОБИЧНА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА ЛАНЕТА ГУТОВИЋА: Породица је морала да спроведе, многи су се чудили