ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ПРОФЕСОРКЕ ИЗ ТРСТЕНИКА: Ђаци јој крвнички измакли столицу, сада је набеђују да је она крива

С.БАБОВИЋ

07. 02. 2023. у 07:00

ПРОФЕСОРКА Марија Стевановић, којој су 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику ђаци измакли столицу, смејали се њеном паду, снимали је и дистрибуирали тај снимак путем "Вибера" и "Инстаграма", поново почиње да ради 14. фебруара, сазнају "Новости".

ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ПРОФЕСОРКЕ ИЗ ТРСТЕНИКА: Ђаци јој крвнички измакли столицу, сада је набеђују да је она крива

Foto: Facebook/Tehnička škola Trstenik i FB

Она нам је потврдила да ће се обратити Министарству просвете и Школској управи како би се за њу направио план подршке, исто као што је то учињено за ученике који су жртва неког насиља.

- Очекујем да ускоро и тужилаштва, односно судови у Трстенику и у Крушевцу донесу одлуку у поступку - наводи Марија Стевановић.

Према речима професорке, на делу је "бацање прашине у очи" и покушај релавитизације целог инцидента, и то, како каже, путем анонимног писма појединца из колектива, и новог снимка из учиниоце, на којем она вређа ученике, називајући их, како су објавили неки медији, "магарче", "коњу":

- То је извучено из контекста - каже професорка. - Ниједан дисициплински поступак се није водио против мене за све ове године колико радим у школи. Уколико сам заиста опасност за школу, зашто се раније појединац није жалио на мене.

У међувремену, у школи је готово немогуће наћи званичне саговорнике, осим анонимних. У поменутом анонимном писму штити се директор школе, чију смену је прошле недеље затражио Актив директора средњих школа.

За сада је извесно да ће се Наставничко веће, први пут после 23. новембра, ускоро поново изјашњавати о статусу ученика Н. Ж. (17) и М. М. (18), два виновника инцидента, који су, по тадашњој одлуци већа, наставили да похађају наставу до окончања васпитно-дисциплинског поступка.

Данас извештај, сутра инспекција

Министар Бранко Ружић рекао је синоћ за РТВ Војводине да ће данас имати на столу извештај просветне инспекције у Техничкој школи у Трстенику. Очекује се да после тога донесе одлуку о могућој смени директора. Најавио је још један одлазак инспектора у школу, који је планиран за сутра, а претпоставља се да ће овога пута бити под лупом читава процедура поступања од самог инцидента до сада.

Прво ће се одлучивати о статусу М. М., који ниједног тренутка није изостајао из школе, док се Н. Ж. настави прикључио од другог полугодишта.

Сва три ђака, М. М., Н. Ж., као и И. К. (17), који се исписао из школе пре одлучивања о његовом статусу, процесуирају се пред правосудним органима у Крушевцу, односно у Трстенику, због основа сумње да су починили кривично дело квалификовано као злостављање и мучење у саизвршилаштву.

Виши суд у Крушевцу би требало да одлучи о даљем поступку према Н. Ж. и И. К., који се због година процесуирају по Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела. Н. Ж. је требало да буде саслушан 15. јануара.

- Психијатар се тада изјаснио да је Н. Ж. способан да да изјаву пред тужиоцем и судијом у оквиру судске истраге, али се он бранио ћутањем - наводи извор "Новости".- И. К. је, као и професорка, саслушан у децембру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (18)

НАЈТРАЖЕНИЈЕ ОСТРВО ЗА ЛЕТО 2023. ЈЕ ДЕФИНИТИВНО КИПАР: Сада ухвати попуст 35% пре поскупљења! У Wаyоуту увек повољније!