ВИШЕ ОД 25.000 ЉУДИ БЕЗ СТРУЈЕ, КОПАОНИК И ДАЉЕ ЗАВЕЈАН! МУП Србије упутио апел грађанима: Ово је списак путева који су непроходни

Novosti online

05. 02. 2023. у 09:33

УКУПНО 104 ватрогасаца-спасилаца са 43 возила из Београда, Новог Сада, Сремске Митровице, Панчева, Ниша, Сомбора, Ваљева, Јагодине, Ужица, Суботице, Краљева и Смедерева, до 07.00 часова јутрос, били су ангажовани на 45 интервенција - асистенција екипама хитне помоћи, помоћи завејаном становништву на путевима, уклањању палих стабала и делова кровова, као и пружању помоћи болесним лицима, посебно на тешко доступним локацијама.

ВИШЕ ОД 25.000 ЉУДИ БЕЗ СТРУЈЕ, КОПАОНИК И ДАЉЕ ЗАВЕЈАН! МУП Србије упутио апел грађанима: Ово је списак путева који су непроходни

Фото: Г. Шљивић

Припадници Одељења за ванредне ситуације у Новом Пазару, из Сјенице и Новог Пазара, током вечерњих сати, са радницима предузећа АД „Нови Пазар Пут“, били су ангажовани при ослобађању 10 возила завејаних на путном правцу Сјеница-Нови Пазар, у месту Брњица и том приликом није било повређених особа. Интервенција је завршена у 23:55 часова.

Такође, у Новој Вароши ватрогасци-спасиоци асистирали су Хитној медицинској служби у превожењу медицинског особља до места Радојевић ради указивања прве помоћи болесној особи.

Саобраћај на путним правцима Јошаничка Бања - Копаоник и Рудница - Копаоник је поново успостављен и проходан за саобраћај, док је путни правац Копаоник - Брус и даље непроходан али нема завејаних ни угрожених лица, а ватрогасци-спасиоци непрекидно су ангажовани на пружању помоћи надлежним путним предузећима при отклањању палог дрвећа, ради што бржег успостављања саобраћаја и на том путном правцу и смањењу ризика од последица снежног невремена.

Свим грађанима је упућен апел да не крећу на пут, посебно на путним правцима који су непроходни и то:

И Б-29 Аљиновићи - Сјеница - Нови Пазар, ИИ А-199 Нови Пазар - Дежева - Шароње -Одвраћеница, ИИ А-211 Брзеће - Копаоник (Јарам), ИИ А-197 Куманица - Преко Брдо - Дуга Пољана, ИИ А-198 Одвраћеница - Преко Брдо, ИИ А-197 Преко Брдо - Дуга Пољана - Расно - Карајукића Бунари - Угао - државна граница са Црном Гором, ИИ А-198 Рашка - Кути – Одвраћеница (Угао), ИИ А-201 Сјеница - Крајновиће - Баре - Врбница - државна граница са Црном Гором (Куманица), ИИ А-201 Врбница - граница Србије са Црном Гором (Врбница), ИИ А-202 Сјеница - Раждагиња - Буђево - Карајукића Бунари - Суви До - Лескова - Веље Поље – Тутин и ИИ Б-356 Срасла Буква - Срезојевци - Трбушани (Комуна) и ИИ Б-357 Рајац (код војске) - Бершићи.

На територији Републике Србије регистровано је 564 трафостаница без напајања, услед чега је 25.220 корисника без електричне енергије.

Екипе електродистрибуције су на терену и отклањају кварове.

Припадници Министарства унутрашњих послова непрекидно су на терену ради пружања помоћи грађанима, помоћи хитним и другим службама, као и отклањању последица изазване снегом и ветром.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру