НЕЗАПАМЋЕНА ОЛУЈА ПОГОДИЛА КОПАОНИК: Ветар дивља, достиже брзину од 70 километара на сат, нулта видљивост, сви се позатварали у собе

Novosti online

04. 02. 2023. у 22:19

ЈАК ветар туристичку дестинацију учинио је пустом. Сви посетиоци планине су се пред јаким ветром и снегом који наноси затворили у хотелске собе.

НЕЗАПАМЋЕНА ОЛУЈА ПОГОДИЛА КОПАОНИК: Ветар дивља,  достиже брзину од 70 километара на сат, нулта видљивост, сви се позатварали у собе

ФОТО: Новости

Ветар дува толико јако, да изгледа као да падавине имају своју вољу, а великом брзином затрпава прозоре хотелских соба, као и планинске стазе.

Саобраћај на путу ка Копаонику из правца Брзећа је био у прекиду од 17.30 до 19.30, а на тој деоници је тренутно нулта видљивост па ће саобраћај из Брзећа до врха Копаоника бити обустављен.

Због мећаве праћене олујним ветром који смањује видлјивост и возача који су на планину пошли возилима без зимске опреме и заглавили се, на деоници од Усека до Јарма настао је застој и формирана је колона, али су око 19.30 радници зимске службе "Крушевац пута" успели су да рашчисте двочасовни застој у саобраћају, па су возила из колоне наставила пут одредишта, преносе медији.

Због нулте видљивости услед снежне мећаве и олујног ветра који достиже на махове брзину од 70 километара на сат, на тој деоници је тренутно нулта видљивост, па ће саобраћај из Брзећа до врха Копаоника бити обустављен.

Услед јаког невремена и олујног ветра који ствара наносе, неколико путничких возила и један аутобус тренутно је заглављено на прилазу Копаонику преко Брзећа. Механизација је на терену и чисте спорне деонице, преносе медији.

Како је наведено у најави Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), у планинским пределима очекује се вејавица, мећава и стварање нежних наноса. У упозорењу РХМЗ наведено је да ће време у току ноћи да буде ветровито и осетно хладније, а да ће се формирати снежни покривач од пет до 10 центиметара. Повећање снежног покривача на планинама биће значајније - 10 до 20 центиметара.

У целој Србији је на снази наранџасти метеоаларм због ветра, који указује на то да су прогнозиране опасне временске појаве, таквог интензитета да могу да проузрокују материјалну штету и буду опасне по људе и животиње. Због снега је на снази жути метеоаларм у свим деловима Србије осим у Војводини.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори