ОНИ СУ ПОБЕДИЛИ КАРЦИНОМ: Јединствена изложба фотографија “Два лица, један живот”

Ј. С.

03. 02. 2023. у 18:51

У СУСРЕТ 4. фебруару Светском дану борбе против рака, Друштво онколошких пацијената из Врања уприличило је јединствену изложбу форографија под називом “Два лица, један живот”.

ОНИ СУ ПОБЕДИЛИ КАРЦИНОМ: Јединствена изложба фотографија “Два лица, један живот”

Фото: Ј.С.

На фотографијама су жене и један мушкарац који су се фотографисали у процесу лечења, у једном од психички најтежих момената када им је опала коса. Чињеница да су поносно излечени или у процесу лечења стали испред својих фотографија никога од бројних људи који су присуствовали отварању изложбе није оставила равнодушним.

Фото: Ј.С.

 
Како се чуло на отварању изложбе  намера организатора била  је да се укажу  на значај превенције и раног откривања карцинома, те да је то један од најважнијих предуслова за успешно излечење и победу болести.

Начелник Дневне онколошке болнице у Врању др Коста Здравковић, врло емотивно говорио је о овој јединственој изложби и рекао да му чланство у Друштву онколошких пацијената и дружење са њима много помогло  као лекару да боље разуме оболеле од карцинома и оно кроз шта пролазе.

Друштво онколошких пацијената у Врању, основано пре деветнаест година, обновило је свој рад и активности пре годину дана. Њихова мисија је помагање оболелима и породицама, али и превентивно деловање. За кратак период од обнове удружења показали су сву снагу и бројним акцијама покренули заједницу.

Фото: Ј.С.

Tekst potpisa

На изложби је укупно 15 фотографија и она се може погледати у галерији Позоришта Бора Станковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ВОЗАЧ 56-ице НИЈЕ СТИГАО ДО ОКРЕТНИЦЕ: Кардиолог открива који су симптоми срчаног удара - мушкарци их чешће ИГНОРИШУ