ПОТРЕБАН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ У НЕМАЧКОЈ: Марини Богосављевић (37) из Лапова грешком лекара промењен живот

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

03. 02. 2023. у 07:40

ПОСЛЕ три тешке операције у Универзитетској клиници у Ерлангену у Немачкој, Марина Богосављевић (37) из Лапова, хитно мора у исту клинику на лечење.

ПОТРЕБАН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ У НЕМАЧКОЈ: Марини Богосављевић (37) из Лапова грешком лекара промењен живот

Фото приватна архива

Трајни пејсмејкер, који јој је 2020. уграђен у кичмену мождину да би стимулисао функције столице и мокраћне бешике, већ недељу дана не ради. Преглед јој је заказан за 9. фебруар, али нема довољно новца за лечење, дијагностику, специјалистичке прегледе, анализе, лекове, суплементе, медицинске апарате, медикаменте, опрему за вежбање у кућним условима, оптику, као ни за путне трошкове и смештај.

Новац јој је потребан и како би завршила обуку за програмирање уређаја. Иако болесна, Марина је радила иконе, а своје радове лицитирала на фејсбук- профилу, али није сакупила довољно. У Србији ова метода није регистрована и не налази се на одобреној листи Фонда за здраствено осигурање Србије.

- Нисам могла да опишем срећу после операције која ми је омогућила да функције, као што су мокрење и пражњење црева, које људи прихватају "здраво за готово", регулише пејсмејкер. Нажалост, уређај има седам програма који морају редовно да се подешавају у складу са променама које се дешавају у телу. То могу да раде само стручни програмери који компјутерски, регулишу његов рад. У Србији нема обучених програмера за то.

Непрестано и мучно клистирање, отоци и примање инјекција за избацивање воде из организма поново су постали свакодневица за мене - каже Марина за "Новости".

Фото приватна архива

Храбра жена, мајка и супруга до 22. јануара 2018. године водила је нормалан живот. Увек је била полетна, насмејана и позитивна. Нажалост, тог кобног дана у КЦ Крагујевац приликом гинеколошке операције оштећени су јој нерви у аналном каналу и бешици, о чему су "Новости" већ писале. Њен живот се тада мења из корена, а њена борба да га врати у нормалу још увек траје.

- Веома сам захвална Министарству здравља и свим добрим и хуманим људима који су ми помогли приликом операција. Знам да данас људи једва састављају крај с крајем, али молим оне који су у могућности да ми новчано помогну како бих завршила лечење.

Искрено, превише сам тужна, јер не знам на чему сам и да ли ћу моћи да наставим лечење у Немачкој - искрена је Марина.

РАЧУН ЗА ПОМОЋ

СВИ људи добре воље који желе да помогну Марини, то могу да учине преко жиро рачуна у Kомерцијалној банци. Динарски рачун је 205- 9011005209107-02, а девизни SWIFT-BIC: KOBBRSBG, или на IBAN/ACCOUNT NUMBER: РС35205903101991220015.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (2)

ПРАВО ПРОЛЕЋЕ, МАЛО СУНЦЕ, МАЛО КИША: Временска прогноза за уторак, 21. март