НЕМА ЈЕ У АРХИВИ ПОРОДИЛИШТА: Виши суд у Крушевцу огласио се ненадлежним по тужби Радивојевића за "беби-аферу"

С. Бабовић

01. 02. 2023. у 10:30

ВИШИ суд у Крушевцу донео је решење по коме се оглашава као стварно ненадлежним за тужбу Милице и Радише Миливојевића, биолошких родитеља Млађана Радивојевића (42), који заједно са Удружењем за истину и правду о бебама из Крагујевцу тврде да је отет из породилишта 1981.

НЕМА ЈЕ У АРХИВИ ПОРОДИЛИШТА: Виши суд у Крушевцу огласио се ненадлежним по тужби Радивојевића за беби-аферу

Породица и Удружење најављују жалбу, Фото С. Бабовић

Суд се позвао на Закон о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Србији. Предметне списе, који се односе на случај у коме су Радивојевићи тужили Општу болницу Крушевац и државу Србију, тражећи накнаду штете, доставиће Вишем суду у Крагујевцу, као стварно надлежним по овој правној ствари.

Увидом у порођајне протоколе тадашњег Медицинског центра у Крушевцу нађен је податак да је извесна Снежана (девојачко Миливојевић) Стојановић, родила 3. марта 1981. године мушко дете. Име Милице Радивојевић не постоји у архиви. Како се чуло у уторак испред Вишег суда, где се Удружење обратило медијима, предочено им је и да је поменута породиља дала дете на усвајање породици у Доњем Адровцу код Алексинца, неколико месеци након порођаја.

У Удружењу из Крагујевца незадовољни су овим решењем и најављују жалбу. Не могу да прихвате да у болничкој евиденцији нема Милице Миливојевић као породиље под тим именом и датумом.

- Две ДНК анализе, института за судску медицину из Београда и Ниша, показале су да је Милица родила Млађу, а особа која је наведена да је родила Млађу, не постоји - каже Радиша Павловић, председник Удружења, додајући да је случај решен.

Павловић додаје да се и у матичним списима појављују "непостојеће особе".

Анализом потврђена крвна веза

Прошлог октобра су, по други пут, да подсетимо, ДНК анализом потврђене крвне везе Милице Милојевић (72) и Млађана Радивојевића (42). Млађан је имао и пре тога дирљив сусрет са мајком о чему су писале "Новости", након што је Удружење представило прве резултате ДНК у оквиру њиховог истраживања целог случаја.

- Мени је 4. марта саопштено да је беба преминула - рекла је тада Милица, која у понедељак због болести није дошла до судске зграде, додајући и да отпусну листу није добила, али да је веровала да је бебу заувек изгубила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

РУСИ РАСПОРЕЂУЈУ УБИТАЧНЕ РАКЕТЕ НА ОСТРВУ: Јачају снаге усмерене на верног америчког савезника, огласио се Шојгу