СВЕ ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ ОД ГРИПА У СРБИЈИ: На удару деца и одрасли, "кружи" неколико типова вируса

Танјуг

31. 01. 2023. у 17:55

ЕПИДЕМИОЛОГ др Славица Марис открила је какав вирус грипа тренутно влада у Србији, који су типови грипа и који је проценат потврђених случајева.

СВЕ ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ ОД ГРИПА У СРБИЈИ: На удару деца и одрасли, кружи неколико типова вируса

З. Рашић

- Од почетка полугодишта нисмо приметили већи број изостанка деце, али оно што је заступљено у популацији старијој, тако је и код деце. Пре свега имамо повећање оболелих од грипа, и других респираторних вируса. Имамо знатно мањи број оболевање од ковида - рекла је за Танјуг епидемиолог др Славица Марис.

Марис је открила колико има потврђених случајева за сваки тип вируса. 

- Вирус грипа је сада актуелан, и потврђена су сва три типа вируса АХ1, АХ3 и Б вирус. Ах3 дд јануара доминира 47% случајева, па затим Ах1 34% а нешто око 18% вируса Б.

БОНУС ВИДЕО: ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменовски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени