Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!

Промо

26. 01. 2023. у 13:40

ПОЗНАВАЊЕ страних језика данас је једна од кључних предности на тржишту рада, те не чуди популарност школа у којима се настава одвија паралелно на два језика.

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!

Фото: Промо

Досадашње искуство у билингвалним одељењима у Београду и још неколико градова показало је да овакав вид наставе подстиче креативност, отвореност ка другим културама и отвара многа врата у даљем школовању. Зато је сјајна вест да ће Београд ускоро добити нову школу у којој ће се одржавати двојезична настава.

Иза зграда некадашње Железничке станице и Поште на Савском тргу, у оквиру Београда на води, биће саграђена најмодернија државна школа са спортским теренима и базеном, а поред ње дечији вртић, па ће овај део града постати још атрактивнији за породице, нудећи врхунске услове за образовање и квалитетно организовано слободно време.

На ком језику учиш, на том и размишљаш

Страни језик се лакше учи и усваја уколико дете почне да мисли на том језику, а мишљење се формира тако што се језик користи за учење и сазнавање. Ђаци ће у новој школи од најранијег узраста слушати део предмета на страном језику, према званичном плану и програму наставе и учења Републике Србије. Двојезична настава ученицима пружа прилику да систематски изграде вокабулар и стекну језичке вештине кроз науку, књижевност и културу. Кроз најсавременији програм наставе, ученици од почетка школовања стичу потребне вештине које им касније олакшавају упис у сличне специјализоване гимназије и буду спремни за полагање међународно признатих испита који су предуслов за стипендије и школовање у иностранству.

Фото: Промо

Најмодернији садржаји за учење и рекреацију

На простору од готово 5.000 квадрата, школа ће моћи да прими 480 ђака. У пространом дворишту, које са зградом заузима скоро десет ари, налазиће се садржаји због којих ће се деца радовати сваком школском дану. Поред терена за рукомет, баскет и одбојку, у дворишту ће се налазити зелени простор погодан за приредбе, такмичења и свакодневно дружење. У делу дворишта уз библиотеку и изложбени простор налазиће се „учионица под ведрим небом“. Простор за одлагање бицикала намењен је свим ученицима и наставницима који се определе за ово еколошки одговорно и здраво превозно средство.

Купаћи као део опреме

Ово ће бити једна од малобројних школа у српској престоници која ће имати базен. Поред свлачионица и стандардне опреме и реквизита, базен ће имати додатну опрему за децу са посебним потребама, којима ће и остатак објекта бити у потпуности прилагођен. Родитељи знају колико времена се штеди кад деца имају спортске садржаје у самој школи – не морају да их због тога развозе до удаљених делова града, а када се часови пливања одржавају у време редовне наставе, остатак дана је на располагању за игру и дружење. Поред тога, пливање је базични спорт који доприноси правилном развоју деце, па је основцима право време да овладају краул, прсним и леђним стилом.

Фото: Промо

Дечије позориште и нови музеји на пар минута од школе

Током продајног дана у БW Продајном центру на Сава Променади 3. фебруара, сви који трагају за идеалним породичним окружењем моћи ће да изаберу нови животни простор у 34. стамбеној згради Београда на води – BW Thalia. Реч је о делу града који постаје веома атрактиван за младе породице са децом, јер ће на дохват руке имати бројне садржаје неопходне за образовање и забаву малишана. Поред најмодерније државне двојезичне основне школе и вртића, овде ће се налазити Историјски музеј Србије, смештен у згради некадашње Железничке станице, а обновљена зграда Поште у Савској биће дом чак две веома важне институције културе: интерактивног дечијег музеја и позоришта „Бошко Буха“. Иза зграде некадашње Железничке станице, на само пар корака од BW Thalia, укрштаће се и две главне линије будућег метроа, па ће ова локација бити одлично повезана са свим деловима града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (0)

А ОНДА СУ СРБИ ПОЧЕЛИ СА ЗЛОЧИНОМ! Русија исмева Немачку, одушевљена шта су Срби урадили пред меч са Енглеском! (ВИДЕО)