Реновирање стана кроз призму детаља

Novosti online

23. 01. 2023. у 09:30

Када се реновирају кућа или стан, по правилу највише пажње завређују и највећи радови. Они представљају много муке из више разлога. Пре свега ту си разлози пројектне природе – свако преуређење простора за живот подразумева добар план ако желимо да исход буде онакав какав смо замислили.

Реновирање стана кроз призму детаља

Foto: Shutterstock

То се пре свега односи на то да ли планирамо промену распореда и пренамену просторија. Још један од већих радова представља замена столарије, која је важна и што се естетике тиче и што се тиче изолације просторија. Затим, увек посебна проблематика подова и одлука за коју врсту подних облога се одлучити. Када се са свим тим пословима заврши, изгуби се и новца и елана и снаге за бављење оним што следи и што је лепши део реновирања, а то су детаљи. Питање је шта је то од детаља што долази и пре постављања намештаја и декорације простора. То је постављање подних облога и сређивање изгледа зидова.

Како се одлучити за одговарајуће тапете

Tapete су се на велика врата поново вратиле станове и пословне просторе. Једноставно, то је један од најефектнијих начина да унесемо живост у сваку просторију. Погодне су за постављање и у кухињи, купатилу (где се постављају оне које су водоотпорне), али се најчешће могу видети у дневном боравку, ходнику и спаваћој соби. Тапете, дакле, бирамо пре свега према томе где желимо да их поставимо. Затим, важно је да ли планирамо да ангажујемо мајсторе да их поставе или то преузимамо у своје руке. Оно што је уобичајено јесте да се за тапете планира један зид који је или истакнут или заузима централну површину. Дизајн и текстура које су код тапета најразличитији (посебно откако постоје фото тапете, које омогућавају да имате све што замислите на свом зиду), оногућавају да у просторији постигнете ефекат који год пожелите.

За подове изаберите најбоље – вишеслојни паркет

Када кажемо višeslojni parket, то нас упућује да је таква врста паркета боља и квалитетнија од других. То је и тачно, јер се углавном ради о паркету који се састоји из три слоја, који имају своју улогу у томе да дуго траје и да је синоним за сигурност и стабилност. Конструкција је оно што ову врсту паркета разликује од оних класичних. Важно је нагласити да је сваки слој вишеслојнг паркета направљен од дрвета, и то различитим комбинацијама. Назив који се још среће за ову врсту паркета јесте таркет, а још једна предност која га карактерише јесте уградња, која није тако захтевна као код класичног паркета. Наиме, он се поставља у даскама, и то са спојем који је невидљив, па из тог разлога пружа поменуту чврстину и сигурност. Квалитет дрвета од ког се таркет ради је на највишем нивоу, а дезени нуде много опција које одговарају свачијим потребама и укусу.

Намештај по мери – решење које се ипак највише исплати

Намештај по мери ће многи одмах оценити као много скупљом варијантом. Ипак, не постоји бољи начин да се искористи простор, нарочито када је он прилично ограничен. Друга предност је та што се он може урадити потпуно према захтевима које имате и ономе што постаља простор. Уклапање је такође лакше, а квалтет је понекад неупоредив са готовим намештајем.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: Мирдита и треба да буде на Видовдан!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: "Мирдита и треба да буде на Видовдан!"

ЧЕДОМИР Јовановић, председник ЛДП-а, напао је Милоша Раденковића, водитеља јутарњег програма на телевизији "Прва", и питао га због чега не узме пушку и не оде у војску и изазвао општи хаос у студију у којем је био и Војислав Шешељ, лидер радикала.

17. 06. 2024. у 14:30

ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

"ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА" Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

БИВШИ председник Молдавије Игор Додон изјавио је да је сигуран да је већина грађана Молдавије против одлуке власти те земље да у Генералној скупштини УН подржи и гласа за резолуцију о наводном геноциду у Сребреници.

17. 06. 2024. у 10:50

Коментари (0)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)