ОСНОВЦИ ОД СУТРА ПОНОВО У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА: Нови мини-распуст већ у фебруару

Танјуг

22. 01. 2023. у 13:28

ОСНОВЦИ у централној Србији враћају се сутра у школске клупе, после завршетка зимског распуста.

ОСНОВЦИ ОД СУТРА ПОНОВО У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА: Нови мини-распуст већ у фебруару

Фото Н. Карлић

Већ у фебруару све ђаке чека нови кратак распуст поводом Дан државности Србије, 15. фебруара. У другом полугодишту, ученици ће имати и пролећни, односно ускршњи распуст, који почиње 7. априла.

МУП: Појачана контрола код основних школа, почиње друго полугодиште

Припадници саобраћајне полиције, поводом почетка другог полугодишта, од сутра ће у зонама свих основних школа спроводити мере појачане контроле.

Мере ће бити спроведне ради што веће безбедности ученика, са акцентом на откривању прекршаја прекорачења брзине, непропуштања пешака на пешачком прелазу, као и непрописног превожења деце у возилима, саопштио је МУП.  

Указује се да се од почетка школске 2022/23 године у зонама школа догодило 39 саобраћајних незгода, у којима је двоје деце тешко, а 14 лакше повређено.

Министарство унутрашњих послова апелује на све возаче да повећају опрезност и смање брзину кретања у зонама школа, а свим ученицима и наставном особљу жели успешан наставак школске године и да буду безбедни у саобраћају, наведено је у саопштењу.

 

БОНУС ВИДЕО: 

ЧАМЦИМА ОБИЛАЗЕ ПОПЛАВЉЕНО ПОДРУЧЈЕ: Спасиоци у К. Митровици проверавају да нема људи у кућама

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори