ПИЛЕТИНА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Најлакше и најукусније јело од пилећих батака (РЕЦЕПТ)

Андријана Нешић

23. 12. 2022. у 17:40

Вече пре него што ћете спремити јело, батаке очистите од костију, посолите и премажите маслиновим уљем, па их ставите у фрижидер.

ПИЛЕТИНА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Најлакше и најукусније јело од пилећих батака (РЕЦЕПТ)

Фото: Профимедиа

За почетак припреме јела, очистите поврће, лук исеците на четвртине, празилук и шаргарепу на веће комаде, а паприку на тракице. У већој шерпи загрејте маслиново уље, око две кашике и путер, па на томе пржите батаке док не порумене - најпре страну са кожицом. Испрженим батацима додајте све поврће сем празилука, и распоредите га између меса да се и оно пржи. У међувремену кратко обарите празилук и процедите га под млазом хладне воде, па га додајте у шерпу са месом, наспите сок од парадајза, посолите, ставите мало бибера и биљног зачина, поклопите и кувајте док празилук не омекша. Пред крај кувања додајте пиринач, докувајте док не буде готов, али оставите течности да јело буде сочно.

Потребно је:

  • 2 пилећа батака
  • 3 празилука ( око 500 г)
  • 3 шаргарепе
  • главица црвеног лука
  • 50 г путера
  • црвена паприка
  • шољица за кафу пиринча
  • 1/2 л сока од парадајза
  • вода
  • со
  • бибер
  • биљни зачин
  • маслиново уље

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (1)

ПОЛОМИЛИ СУ МИ РЕБРА И ВИЛИЦУ: Клавијатуриста брутално претучен у Загребу - насилници се скидали ГОЛИ