М:стипендије, корак ка запослењу

Промо

10. 12. 2022. у 10:00

У КОМПАНИЈИ М:тел добро знају колико је драгоцјен сваки млади човјек који се у данашње вријеме одлучи за студиј електротехнике, стога је и њихово настојање да константно улажу у ту вриједност кроз подршку образовном систему и развој нових кадрова кроз програме стручне праксе и већ добро познатих м:стипендија, нешто што препознају како студенти тако и цјелокупна друштвена заједница.

М:стипендије, корак ка запослењу

Фото: Промо

Шта је то што их чини другачијим од осталих, па су лидер на пољу модерних технологија, и већ дуги низ година футуристичку визију будућности претварају у стварност? Управо улагање у људе - стручњаке, нове технологије и нова знања.

Ове године расписан је 13. по реду конкурс за м:стипендије, посебан облик подршке студентима, како би им се у њиховом процесу школовања створили што бољи услови за учење и напредовање. Није мали број оних који су након стипендија, праксе и школовања, своје каријере започели управо у овој компанији.

Велики број бивших стипендиста у М:тел сваке године долази са ЕТФ-а Источно Сарајево, као што су дошле и Анђела Андријашевић, Катарина Андрић и Љубица Вукосављевић, које су своје каријере започеле управо у овој компанији.

- Вођена чињеницом да је М:тел три године директно улагао у моје образовање кроз програм стипендирања, те да сам имала прилику да будем и дио М:тел-овог програма праксе било је јасно да ће и мој професионални развој кренути од ове компаније, те да ћу своје знање уложити у развој компаније која ми је дала повјерење кроз финансирање мог образовања - ријечи су Анђеле Андријашевић инжењера за управљање процесима сервисне подршке у Дирекцији за технику компаније М:тел.

Фото: Промо

Најсавременије платформе и најмодерније технологије са којима ради, као и колегијалност, сјајни међуљудски односи и радна атмосфера, те стално улагање у знање запослених су биле разлог да одабере М:тел као свој професионални почетак и дође у Бањалуку.

Катарина Андрић ради као инжењер за управљање базама података и апликацијама у Функцији информационих технологија. Пракса коју је обављала током програма стипендирања помогла јој је да се упозна са IoT рјешењима и LORAwan технологијом. Позитивно искуство које је имала током праксе, довело ју је у М:тел гдје је започела своју каријеру и гдје се као млади инжењер константно усавршава.

- Тренутно похађам онлине обуке Увод у SQL језик дизајниран за рад с базама података и Database Administration, гдје се упознајем са базама података. Амбијент и пословно окружење пружају ми веће шансе и могућности да напредујем у својој професији, а истовремено подстичу да усавршавам и продубљујем своје знање из области којом се бавим, тј. Информационим технологијама - истиче Андрићева.

Фото: Промо

- Била сам м:стипендиста двије године. Као и сваком студенту стипендија ми је много значила и помогла. Имати свој лични џепарац сваки мјесец, а да при том немате никакву обавезу осим да учите је стварно лијепо - о свом искуству за вријеме школовања рекла је Љубица Вукосављевић.

Љубица је након завршеног факултета такође своју каријеру започела у М:телу и то као инжењер у служби за експлоатацију и одржавање управљачко-комутационих система мобилне мреже.

- Свим студентима електротехнике који се виде у области телекомуникација препоручујем да конкуришу за м:стипендију. Ове године промијењени су услови за конкурисање, у корист студената што је супер. Након тога чека вас веома корисна пракса, током које имате осигуран смјештај уколико долазите из другог града, али и сигурно радно мјесто, тако да не морате много размишљати шта након завршетка факултета. Такође ту је менторски програм, особа која је ту да вас упути, да вам пружи одоговоре на сва ваша питања, недоумице и сл. Сматрам да се у овој компанији може стећи велико знање и искуство и да вас ова компанија може обликовати у јако квалификованог инжењера - порука је Вукосављевићеве свим студентима који се размишљају да ли да конкуришу за м:стипендије.

Фото: Промо

 

И како често за себе кажу у овој компанији: „Ту смо да ширимо видике, да дијелимо знање и искуства, да улажемо у образовање и омогућимо боље услове за рад и учење, да радимо скупа, да сарађујемо и награђујемо, али и да задржимо младе стручњаке нудећи им све потребне услове да се развијају у својим компанијама и у својој земљи.“

Фото: Промо

Више информација о конкурсу за м:стипендије које се отворене до краја децембра пронађите на mtel.ba/Stipendije. Конкуришите јер вриједи!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ЈЕЗЕРО У СРБИЈИ КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ПРИЧУ: Легенда кружи - а ОБЛИК тера страх у кости