О ИСТОРИЈИ ДЕТАЉНО И СТРУЧНО: Реаговање Издавачке куће "Клет" везано за садржај у уџбеницима које издају

В. Н.

07. 12. 2022. у 19:06

У ТЕКСТУ под називом "Уместо да уче о страдању, деца се играју Јасеновца", објављеном 6. децембра 2022. године, изнет је низ нетачних информација о Групи Клет Србија, образовном издавачу који више од 18 година припрема савремене штампане и дигиталне уџбенике у Србији, окупља најеминентније домаће ауторе и сараднике и успешно учествује у образовном процесу наше земље.

О ИСТОРИЈИ ДЕТАЉНО И СТРУЧНО: Реаговање Издавачке куће Клет везано за садржај у уџбеницима које издају

Фото промо

С тим у вези желимо да обавестимо јавност да ово није први пут да се као власник издавачких кућа "Нови Логос" и "Фреска" наводи приватно лице, чиме сматрамо да се читаоци упорно и тенденциозно доводе у заблуду.

Издавачке куће "Клет", "Нови Логос" и "Фреска" део су једног од водећих образовних система присутних у 16 земаља Европе, који више од 120 година припрема најсавременије школске књиге, материјале за планирање наставе и стручну литературу.

Сви уџбеници историје за основну и средњу школу Групе Клет Србија написани су према Програму наставе и учења и добили су одобрење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, док је детаљан садржај уџбеника на тему геноцида и страдања Срба у Другом светском рату достављен и надлежним институцијама.

У уџбенику историје за осми разред Издавачке куће "Клет" последице рата у Југославији и геноцид над Србима обрађен је на пет страна, Издавачка кућа "Нови Логос" исту тему обрадила је на четири стране, док су аутори уџбеника Издавачке куће "Фреска" овој важној области посветили чак шест страна.

Из свега наведеног, јасно је да Група Клет Србија пуно пажње посвећује овој осетљивој теми и сарадњом са најеминентнијим ауторима, рецензентима и сарадницима, на веома детаљан, тачан и стручан начин приступа припреми уџбеника.

Подсећамо и да је управо Љубодраг Димић, српски историчар, доктор историјских наука, редовни професор Филозофског факултета Универзитета у Београду и редовни члан Српске академије наука и уметности, аутор уџбеника за историју за осми разред Издавачке куће "Фреска".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)