ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА ЗАГРЛИМ СИНА: Мајка Николе Недељковића ухапшеног на Газиместану, броји дане до сусрета

Д. ЗЕЧЕВИЋ

06. 12. 2022. у 21:16

КАД сам чула да ће мом сину смањити казну, цело јутро сам преплакала. И због неправде која нам је нанета и због среће што ће ускоро бити са нама.

ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА ЗАГРЛИМ СИНА: Мајка Николе Недељковића ухапшеног на Газиместану, броји дане до сусрета

Слободанка Недељковић, Фото приватна архива

Само да нам дође жив и здрав, да га изгрлимо. Једва чекамо, сестре Марија и Бојана су га се много ужелеле.

Ово је данас за "Новости" казала Слободанака, мајка Николе Недељковића (20), младића ухапшеног на Видовдан на Газиместану, након што је сазнала да ће њен син за три недеље бити на слободи. Наиме, Апелациони суд у Приштини одлучио је да за два месеца умањи казну затвора овом момку из околине Београда, првобитно осуђеном на осам месеци затвора због наводног "изазивања етничке мржње и нетрпељивости". Његов адвокат, Јована Филиповић потврдила је за наш лист да је одлуком Апелационог суда делимично усвојена жалба па је казна Недељковићу смањена на шест месеци, а у њу се урачунава и време које је провео у притвору од 28. јуна ове године. То значи да ће Никола најкасније до 28. децембра бити на слободи.

Никола Недељковић приведен на Видовдан, Фото Д. Зечевић

Његова мајка додаје да ће Николу из затвора у Митровици косовска полиција највероватније спровести до административног прелаза Јариње и да са нестрпљењем ишчекује сина.

- И другари су га бодрили све време, чак и непознати људи су нам прилазили да питају за Николу, а знамо да су уз нас захваљујући медијима били и многи грађани Србије - каже Слободанка.

Подсећа и да је Никола ухапшен док је напуштао спомен-комплекс на Газиместану, где су Срби обележавали Видовдан и да, осим полицајаца који су га привели, није било других сведока.

- У затвору у Косовској Митровици најпре смо га посећивали једном недељно на пола сата, а потом смо одлазили сваке друге недеље да бисмо са њим провели цео сат. Зато се, када нам дође, нећемо одвајати од њега. Заједно ћемо провести празнике, а Никола ће се вратити својим обавезама и факултету јер је уписао Високу пословну школу смер информатике - каже Слободанка.

Имали смо подршку државе Србије, а посетили су нас и премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Захвални смо и новинарима који су пренели причу о Николином безразложном хапшењу. Много хвала и "Новостима" јер сте, рекла бих, писали најреалније о мом сину и читавој ситуацији - рекла нам је јуче Николина мајка Слободанка.

ВЕРА И ПОСТ

НИКОЛА је истински верник. И сада, иако је у затвору, пости јер је у току божићни пост. Знам да га је вера одржала да не поклекне упркос чињеници да недужан борави у затвору - каже нам Николина сестра Бојана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну