ЗА ПОМОЋИ ВАПИ 110 МИЛИОНА ДЕЦЕ: УНИЦЕФ објавио позив за прикупљање 10,3 милијарди долара

В.Ц.С.

06. 12. 2022. у 21:31

УНИЦЕФ је објавио позив за хитно прикупљање 10,3 милијарди америчких долара како би се пружила помоћ за 173 милиона људи, укључујучи 110 милиона деце, погођене хуманитарним кризама, дугорочним последицама пандемије ковида широм света и растућом претњом од тешких временских непогода изазваних климатским променама.

ЗА ПОМОЋИ ВАПИ 110 МИЛИОНА ДЕЦЕ: УНИЦЕФ објавио позив за прикупљање 10,3 милијарди долара

Foto: UNICEF SRBIJA

- Данас постоји више деце којој је потребна хуманитарна помоћ него икада раније у новијој историји - рекла је извршна директорка УНИЦЕФ-а Кетрин Расел. - Широм света, она се суочавају са смртоносном комбинацијом криза, од сукоба и расељења, до епидемија болести и растућих стопа неухрањености. У међувремену, климатске промене погоршавају постојеће кризе и стварају нове. Од кључног је значаја да успоставимо праву подршку како бисмо одлучним и благовременим хуманитарним активностима дошли до деце.

На почетку ове године, процењено је да су хуманитарна помоћ и заштита били потребни за 274 милиона људи.

Foto: UNICEF SRBIJA

Поново харају колера и мале богиње

Током године, те потребе су значајно порасле, првенствено због сукоба, укључујући рат у Украјини, претеће глади услед климатских и других фактора, као и разорних поплава у Пакистану. Широм света долази до поновног избијања болести попут колере и малих богиња, што децу у ставља у додатну опасност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну