„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Младића из Трстеника за кога отац тврди да је покушао да се убије пребацују за Ниш

С.Бабовић

06. 12. 2022. у 12:20

УЧЕНИК Н. Ж. (17) из Трстеника, за кога је његов отац пријавио пре две вечери да је покушао да се убије, биће пребачен на Клинику за ментално здравље УКЦ Ниш, сазнају „Новости”.

„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Младића из Трстеника за кога отац тврди да је покушао да се убије пребацују за Ниш

Foto:S.Babović

Транспорт пацијента из Опште болнице Крушевац наложен је ради даљих испитивања његовог здравственог стања. Пријаву покушаја самоубиства полиција још истражује. Формирана је и Конзилијарна комисија како би утврдила природу повреда на врату младића.

Лекари по пријему, али и током дијагностике, према сазнањима „Новости”, нису могли прецизно да се изјасне о пореклу повреде. Дијагностика је показала, а на срећу, само мањи хематом и то са спољне стране врата.

Догађај, за који Владан Живковић звани Пуфа из Горњег Рибника код Трстеника тврди да је био покушај самоубиства његовог сина, истражује полиција. За сада је извесно да је отац прво пријавио нестанак сина у 21.50, а потом и да је пријавио да је син покушао да се убије 0.28. 

У полицији нису могли званично да потврде да су младића "скинули са конопца" или било шта слично. Сазнања са лица места говорила су да су затекли малолетника како лежи поред дрвета, са конопцем, а додатном провером „Новости” су сазнале да им је на лицу места речено да је грана са које је син покушао да се обеси - пукла. Сада се испитују и трагови на грани.

Свакако, по доласку, и припадници ПС Трстеник, као и трстеничка хитна помоћ, која је стигла два минута након њих, покушавали су да помогну младићу. У том тренутку, отац је узео мобилни телефон и почео да снима догађај. И тај снимак проследио је сутрадан медијима, заједно са снимком сина из болнице.

У болници, младић није био у изолацији, већ је делио собу са другим пацијентима Одељења интензивне неге. Комуникација с њим није била могућа мобилним телефоном, не зато што није понео телефон са собом, већ што употреба мобилних телефона није била дозвољена ни њему, али ни осталим пацијентима у соби где је лежао.

ПОСТУПЦИ

Н. Ж. је као и његов друг из одељења И. К. (17), који је успео да се испише из школе пре одлуке о искључењу, предмет поступања Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, које је поднело захтев за припремни поступак у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву. М. М.(18), трећи виновник инцидента у Техничкој школи у Трстенику 9. новембра, када је Н. Ж. измакао столицу професорки Марији Стевановић, а И. К., као и М. М. цео догађај снимали и дистрибуирали на мрежама, предмет је интересовања Основног јавног тужилаштва у том граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МАЛИ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића, како вас није срамота?

МАЛИ НА ПИТАЊЕ "НОВОСТИ": Огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића, како вас није срамота?

МИНИСТАР финансија Синиша Мали на питање "Новости" како коментарише то што је Мирослав Алексић слагао да је у друштву председника Александра Вучића био Александар Бошковић, рекао је да то још једна огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића.

11. 04. 2024. у 11:26

Коментари (0)

МАЛИ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића, како вас није срамота?