„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Младића из Трстеника за кога отац тврди да је покушао да се убије пребацују за Ниш

С.Бабовић

06. 12. 2022. у 12:20

УЧЕНИК Н. Ж. (17) из Трстеника, за кога је његов отац пријавио пре две вечери да је покушао да се убије, биће пребачен на Клинику за ментално здравље УКЦ Ниш, сазнају „Новости”.

„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Младића из Трстеника за кога отац тврди да је покушао да се убије пребацују за Ниш

Foto:S.Babović

Транспорт пацијента из Опште болнице Крушевац наложен је ради даљих испитивања његовог здравственог стања. Пријаву покушаја самоубиства полиција још истражује. Формирана је и Конзилијарна комисија како би утврдила природу повреда на врату младића.

Лекари по пријему, али и током дијагностике, према сазнањима „Новости”, нису могли прецизно да се изјасне о пореклу повреде. Дијагностика је показала, а на срећу, само мањи хематом и то са спољне стране врата.

Догађај, за који Владан Живковић звани Пуфа из Горњег Рибника код Трстеника тврди да је био покушај самоубиства његовог сина, истражује полиција. За сада је извесно да је отац прво пријавио нестанак сина у 21.50, а потом и да је пријавио да је син покушао да се убије 0.28. 

У полицији нису могли званично да потврде да су младића "скинули са конопца" или било шта слично. Сазнања са лица места говорила су да су затекли малолетника како лежи поред дрвета, са конопцем, а додатном провером „Новости” су сазнале да им је на лицу места речено да је грана са које је син покушао да се обеси - пукла. Сада се испитују и трагови на грани.

Свакако, по доласку, и припадници ПС Трстеник, као и трстеничка хитна помоћ, која је стигла два минута након њих, покушавали су да помогну младићу. У том тренутку, отац је узео мобилни телефон и почео да снима догађај. И тај снимак проследио је сутрадан медијима, заједно са снимком сина из болнице.

У болници, младић није био у изолацији, већ је делио собу са другим пацијентима Одељења интензивне неге. Комуникација с њим није била могућа мобилним телефоном, не зато што није понео телефон са собом, већ што употреба мобилних телефона није била дозвољена ни њему, али ни осталим пацијентима у соби где је лежао.

ПОСТУПЦИ

Н. Ж. је као и његов друг из одељења И. К. (17), који је успео да се испише из школе пре одлуке о искључењу, предмет поступања Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, које је поднело захтев за припремни поступак у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву. М. М.(18), трећи виновник инцидента у Техничкој школи у Трстенику 9. новембра, када је Н. Ж. измакао столицу професорки Марији Стевановић, а И. К., као и М. М. цео догађај снимали и дистрибуирали на мрежама, предмет је интересовања Основног јавног тужилаштва у том граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ Вучић: Србију волим највише на свету, могу да упоредим то само са љубављу према својој деци

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ Вучић: "Србију волим највише на свету, могу да упоредим то само са љубављу према својој деци"

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 14:51

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ Вучић: Србију волим највише на свету, могу да упоредим то само са љубављу према својој деци