ПРАЗНЕ КЛУПЕ У НЕКОЛИКО ШКОЛА: Ружић поручио - Вршњачко насиље не може да се реши штрајком

Танјуг

01. 12. 2022. у 12:23

НАСТАВА у појединим школама у Србији данас није почела, док је у некима скраћена због незадовољства просветних радника који траже да се заустави насиље, а министар просвете Бранко Ружић навео је да вршњачко насиље није у драматичном порасту као и да не може да се реши само штрајком.

ПРАЗНЕ КЛУПЕ У НЕКОЛИКО ШКОЛА: Ружић поручио - Вршњачко насиље не може да се реши штрајком

Фото Танјуг

Он је данас за ТВ Хепи рекао да обустава рада, коју су најавили неки синдикати просветних радника, није начин да се проблем реши. 

Вршњачко насиље је, како је нагласио, друштвени проблем, а не проблем једног министарства и оно не може да се реши штрајком.

Према његовим речима, проблем мора да се решава превенцијом, а не санкцијама. 

Навео је и да је по статистичким подацима, 2019. године забележено 810 случајева вршњачког насиља, 2020. када је настава била онлајн око 400, 2021. године око 700, а у овој 286 случајева.

Председница Уније синдиката просветних радника Јасна Јанковић рекла је за Танјуг да је према подацима које имају, настава потпуно обустављена у Крушевцу, Чачку и Ивањици.

Неки синдикати просветних радника организују данас протест у више градова под називом „Стоп насиљу у школама“, а после неколико инцидената у школама који су се догодили у последње време, у знак солидарности са просветним радницима који су жртве насиља, а посебно са наставницом енглеског из Трстеника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (2)

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА: Шпанци лупили шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО)