ЂАЦИ ИСКЉУЧЕНИ ИЗ ШКОЛЕ У ТРСТЕНИКУ: Директор донео одлуку - усвојен предлог Наставничког већа

С.Бабовић

30. 11. 2022. у 08:44

ДИРЕКТОР Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић донео је одлуку о искључењу двојице ђака М. М. (18) и Н. Ж (17) након инцидента који се догодио у овој школи 9. новембра, сазнају „Новости”.

ЂАЦИ ИСКЉУЧЕНИ ИЗ ШКОЛЕ У ТРСТЕНИКУ: Директор донео одлуку - усвојен предлог Наставничког већа

Foto:FB

Овом одлуком усвојен је предлог Наставничког већа од 23. новембра.

- Поводом насиља које се догодило у Техничкој школи у Трстенику, при чему је извршено физичко, психичко и дигитално насиље над нашом колегиницом, двојици ученика је изречена мера искључења из школе - наводи у допису директор Милан Глиџић. Решења о искључењу су јуче послата родитељима ученика.

Професорка Марија Стевановић била је жртва насиља у учионици, када јој је прво Н. Ж. измакао столицу, док су М. М. и И. К. мобилним телефонима снимали, а потом и дистрибуирали тај снимак на друштвеним мрежама.

Исте вечери, професорка се пожалила лекарима и испричала шта се догодило.

Управо су дежурни лекари први алармирали полицију.

- Када су видели шта се догодило, сви су били мишљења да случај мора да се пријави, јавили су полицији и она је дошла у року од пет минута - сведочи за „Новости” професорка. - Сви су се ту професионално понели.

Боловање су лекари продужили професорки у току јучерашњег дана.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу од 23. новембра поступа по овом предмету, коме се прикључила и оштећена. У претходне две недеље о инциденту су се оглашавали Центар за социјални рад у Трстенику, Актив директора свих школа и образовних установа у том граду, бројни школски колективи и појединци.

Колектив Техничке школе је недвосмислено пружио подршку нападнутој колегиници, сматрајући да је она жртва физичког, психичког и дигиталног насиља. Можда једна од најважанијих порука подршке стигла је од Ђачког парламента Техничке школе у Трстенику, коју похађа 635 ученика. Најоштрије су осудили напад на професорку и на седници парламента сви представници 28 одељења ове школе једногласно су се оградили од починиоца насиља.

- Починиоци насиља су изоловани примери у нашој школи, већина ђака заиста има праве ставове и зна добро како се понаша у школи – речено је на састанку Ученичког парламента Техничке школе. - Ми смо сви уз професорку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (5)

УКРАЈИНА ЗБУЊЕНА: Највећа украјинска звезда спорта дошла да подржи монахе Кијевско-печерске лавре! (ФОТО)