ЗА МЛАДЕ 1.630 КУЋА ПО СЕЛИМА Кркобабић: Колико год да буде захтева, изаћи ћемо им у сусрет

В.Н.

27. 11. 2022. у 06:00

МЛАДИМА је до сада додељено 1.630 кућа у селима, потврдио је јуче министар за бригу о селу Милан Кркобабић и нагласио да дневно добијају 15 захтева, што показује да је заинтересованост огромна.

ЗА МЛАДЕ 1.630 КУЋА ПО СЕЛИМА Кркобабић: Колико год да буде захтева, изаћи ћемо им у сусрет

Фото Министарство за бригу о селу

Кркобабић је, говорећи за РТС, истакао да је процедура једноставна и да нема селекције, већ да се куће додељују свима који испуњавају услове.

Говорећи о нових 530 уговора за куповину кућа са окућницом за 530 породица у Србији, који су потписани у петак, Кркобабић је рекао да мисли да то за њих значи нови почетак и да су села основ опстанка Србије.

- Ако мислимо да Србија има будућност, да је пред њом живот, онда мора да буде и пред селима Србије. Заиста, можда је мало претенциозно, али петак је био историјски дан. Обично ми у Србији одлазимо. Сада смо кренули да се враћамо и 530 породица креће широм Србије у 300 села - истакао је Кркобабић.

Према његовим речима, сви који желе да аплицирају треба да буду млађи од 45 година, држављани Републике Србије, да немају имовину, а Министарство за бригу о селу одобрава средства до 1.200.000 динара.

- Куће су на располагању у свим деловима Србије. Има их негде око 150.000. Наш циљ је да у наредном периоду покушамо да све те празне куће попунимо - рекао је Кркобабић.

Објаснио је да велики број младих остаје у селима и да су одлучили да се пријаве зато што су желели да се осамостале, док је, како је истакао, 20 одсто младих који су живели у градовима одлучило да се пресели на село. Он је појаснио да млади сами траже кућу, локацију, продавца, а да све остале ствари раде локална самоуправа и Министарство.

Додао је да је Војводина најинтересантнија локација, пошто су имовинско-правни односи решени, и као пример навео Бачку Тополу, где је додељено 110 кућа. Грађани на југу Србије заинтересовани су за Књажевац и Житорађу, а на западу за Мионицу. Навео је да је током ове године за додељивање кућа потрошено око милијарду и 80 милиона динара и да је план да и у следећој години буде обезбеђено толико новца, додајући да је о томе разговарао са председником Србије:

- Наш став, став председника Републике, Владе Србије, јесте да колико год буде захтева, ми ћемо им изаћи у сусрет.

Кркобабић је навео да се на тај начин решавају економски, демографски и безбедносни проблеми земље. Поручио је да се "земља брани мушкарцима, женама и децом који живе на тој територији".

Фото Министарство за бригу о селу

- Ако немамо људе на нашој територији, онда треба добро да размислимо како ћемо чувати ту територију - нагласио је министар Кркобабић.

ПРОСЕК ГОДИНА ИСПОД 30

НОВИ дом на селу добија још 870 људи са 500 деце и то 340 брачних и ванбрачних парова, 80 младих пољопривредника и 110 самохраних родитеља са територије читаве Србије. Просек година добитника кућа је испод 30 година.

Најјефтинија кућа за коју су додељена средства стаје 491.000 динара и налази се у селу Српски Итебеј. Максималан износ од 1,2 милиона достигле су куће у селима на територији Сомбора, Сечња, Зајечара, Ћуприје, Бојника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ: Деа Ђурђевић поново у болници - Идем на операцију