ВАЖНА ВИДЕО ПОРУКА: Да ли знате чему служи број 0800 011 011 (ВИДЕО)

Новости Онлајн

25. 11. 2022. у 16:00

УЛИЦА, радно место, дом...

ВАЖНА ВИДЕО ПОРУКА: Да ли знате чему служи број 0800 011 011 (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Meridian Sport TV

Четири од пет жена доживело је неки облик насиља на јавном месту. Сексуално или физичко насиље погађа сваку трећу жену, док је свака пета доживела насиље на интернету. Чак 50% жена искусило је неки вид сексуалног узнемиравања на послу! Насиље над женама се манифестује на различите начине и облике, и не чини га само физичко.

Пријави насиље! Тиче се сваког од нас. Позови 0800 011 011 и потражи помоћ за себе или жртву коју познајеш.

Међународни дан борбе против насиља над женама обележава се сваког 25. новембра, а званични подаци наводе да је прошле године у Србији убијено 24 жена у случајевима родно мотивисаног насиља, а ове календарске године њих 21. У порасту је број пријављених случајева насиља у породици - само током предходне две године евидентирано је чак 30% више пријава у односу на ранији период.

Породично насиље и насиље над женама долази у различитим облицима, најчешће је тешко уочљиво и представља једно од најзаступљенијих облика насиља на свету. Навикли смо да се о њему говори тек када доспе у центар медијске пажње, поприми озбиљне последице или постане још једна трагична вест из црне хронике.

Фото: Промо

Живот у страху, са одсуством самопоштовања и самопоуздања, значи и да се жене тешко одлучују да затраже помоћ или пријаве насиље. Насиље над женама не сме бити табу тема, нити проблем жртве.

Пријави насиље! Тиче се сваког од нас. Позови 0800 011 011 и потражи помоћ за себе или жртву коју познајеш.

Компанија у којој даме имају главну реч

Меридианбет сопственим примером и моделом пословања на више од 30 светских тржишта показује да јој је равноправност корпоративна политика, а не скуп лепо написаних речи, а родну равноправност схвата као свакодневну борбу за подизање стандарда за економско оснаживање жена.

Као доминантно технолошка компанија и место за таленте, менаџмент компаније Меридианбет чини више од 55% жена, што знатно премашује најнапредније Д&И метрицс стандарде. Овај број је још већи на тржиштима Африке и Јужне Америке, где даме воде неке од главних сектора у 62%, односно 56% случајева.

Даме су пропорционално заступљене у свим сегментима пословања – ХР, маркетинг, малопродајна мрежа, развој софтвера, што показује да родна равноправност није могућа без економског оснаживања жена.

Слоган УН “Родна равноправност данас за одрживу будућност сутра” је свакодневна пракса у Меридианбет.

Насиље нема оправдање, пријавите насилнике!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

КОНРАДО Естрада, грађевински радник и житељ Њујорка, био је принуђен да носи маску за лице и пре пандемије. Овом педесетогодишњаку нос је био толико деформисан да после неког времена више није могао нормално да дише, нити да једе. Да ситуација буде још гора, изгледало је као да има мали пенис на глави.

01. 02. 2023. у 09:39

Коментари (5)

Прославила се као Марина у Анђелима - више од две деценије ужива у БРАКУ СА КОЛЕГОМ