НЕМА НИ ГЛАСА ОД MЛАДИЋА: Српски генерал се од суботе ниједном није јавио породици из затворске болнице

С. Ј. М.

13. 09. 2022. у 06:40

ПОРОДИЦА генерала Ратка Младића већ три дана нема никакве информације шта се дешава са њим у затворској болници.

НЕМА НИ ГЛАСА ОД MЛАДИЋА: Српски генерал се од суботе ниједном није јавио породици из затворске болнице

Фото: Епа

Он им се последњи пут јавио у петак, али од тада више није звао, што је неуобичајено, јер се протекле седмице из болничког кревета јављао сваког дана по једанпут, а пре тога из притвора у Схевенингену је звао и по више пута дневно.

Његов син Дарко Младић каже за "Новости" да је јуче звао Хашки трибунал и да су му рекли да ће се Ратко јавити у току дана, али до по подне телефон му није зазвонио.

- Немамо никакве информације шта се са њим дешава. Ако је и даље у затворској болници, можда преко викенда никога тамо није било да му успостави телефонску везу са нама, али ми је чудно зашто се у понедељак не јавља - каже нам Дарко.

Иначе, породица и браниоци су добили Младићеву медицинску документацију у вези са проблемима са плућима и срцем које је имао прошле недеље, због чега је из ћелије и пребачен у болницу, међитим, они су и овај пут непотпуни.

- Недостају кључни налази и снимци, пре свега рендген плућа, ултразвук срца и још неки параметри, који су му рађени због слабог рада срца - каже нам Дарко Младић. - Наши доктори у Београду су анализирали документацију која је ипак стигла из Хага, али не могу још да се изјасне, јер немају главне снимке. Очекују да се ти налази допуне да би могли да успоставе дијагнозу и предложе начин лечења.

Одбрана је јуче послала суду у Хагу захтев да Ратка Младића посете и прегледају српски лекари, по један кардиолог и пулмолог. Они су спремни да крену пут Хага, али се чека да суд одговори на тај захтев и одобри им преглед.

Иначе, јуче је у Холандију отпутовала младићева супруга Боса, која ће остати два дана, а следеће недеље би требало да иде да га види и син Дарко. Породица, иначе, према прописима, месечно може седам дана да му буде у посети.

ОД МАЈА МУ ПОГОРШАНО СТАЊЕ

РАТКО Младић је 4. септембра из ћелије у Схевенингену пребачен у цивилну болницу због тешког здрваственог стања изазваног упалом плућа, водом у плућима и слабим радом срца. Ту је задржан четири дана, када је пребачен у затворску болницу. Њему се, иначе од маја здравље драматично погоршало и сада је у стању да не може без туђе неге, не може више да се креће, већ само лежи и помало седи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (1)

ВИШЕГОДИШЊА ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВИЛА: Школска слава и Дан солидарности обележени новом посетом Meridianbeta Косову и Метохији (ФОТО)