ВУЛИН ПРИСУСТВОВАО ВЕЖБИ УКП НА МАКИШУ : Српска полиција наставиће одлучно и храбро да задаје ударце криминалу

Novosti online

16. 08. 2022. у 10:35

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је данас у Наставном центру "Макиш" тактичко-показној вежби припадника Управе криминалистичке полиције уз коришћење најсавременијих пушака намењених за вежбе и обуке које је Министарство унутрашњих послова обезбедило за припаднике УКП-а.

ВУЛИН ПРИСУСТВОВАО ВЕЖБИ УКП НА МАКИШУ : Српска полиција наставиће одлучно и храбро да задаје ударце криминалу

Фото: МУП

- Захваљујући подршци коју имамо од стране председника Србије Александра Вучића, настављамо жесток обрачун са криминалцима и нарко-дилерима, али исто тако, настављамо да снажимо, опремамо и развијамо нашу криминалистичку полицију. Важно ми је да сваки припадник УКП-а има најбољу могућу опрему, оруђе и оружје, баш као што ми је важно да приликом извршавања задатака који су тешки и комплексни припадници УКП-а буду безбедни и заштићени. Из тог разлога у протеклих годину и по дана уложили смо значајна средства за потребе УКП-а, а ова савремена опрема за тренинге и маркере које смо обезбедили су само део нашег континуираног улагања у УКП - поручио је министар Вулин.

- У периоду од 1. јануара до данас процесуирано је 18 организованих криминалних група, чак осам у вези са трговином дрогом. Такође, од 1. јануара до данас заплењено је више од две и по тоне дроге. Српска полиција наставиће одлучно и храбро да задаје ударце криминалу, а због високих резултата и преданог рада наших полицајаца, Србија може да буде поносна - истакао је Вулин.

Министар унутрашњих послова уверио се у ефикасност и квалитет нове опреме за тренинге припадника УКП-а из области оперативне полицијске вештине и примене полицијских овлашћења.

Опрема коју је обезбедило Министарство унутрашњих послова користи се за увежбавање тактике хапшења извршилаца кривичних дела приликом заустављања возила која они користе, као и приликом упада у просторе које користе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку