РАТАРИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЗАХТЕВА: Настављени протести пољопривредника у Новом Саду, Суботици, Сомбору

С. Б.

13. 08. 2022. у 23:21

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ Србије не одустају од протеста.

РАТАРИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЗАХТЕВА: Настављени протести пољопривредника у Новом Саду, Суботици, Сомбору

Фото: З. Грумић

Тако су данас војвођански ратари, петог дана протеста у Новом Саду, блокадом саобраћајница на Булевару Михајла Пупина од Вараждинског моста до раскрснице са Улицом Жарка Зрењанина, као и попречних улица, потврдили са 59 паркираних трактора.

Осим у Новом Саду, трактори су били и на улицама Сомбора, Суботице, Вршца и Крагујевца. Ђорђе Грујић, пољопривредник из Надаља, један од организатора протеста у Новом Саду, потврдио је да су учесници, како истиче, напорног протеста, већ исцрпљени али и одлучни у намери да истрају и заврше оно што су започели.

- Уједињени смо и желимо да добијемо гаранције, а не да нам се захтеви разједињују - каже Грујић. - Чекамо повратне информације од Министарства пољопривреде и за ових пет дана могу да потврдим да смо постали једно тело које штити заједничке интересе.

Тренутно, истина, према незваничним информацијама које круже међу нама, у око 50 градова Србије се пољопривредници солидаришу и подржавају наш протест такође блокадом путева тракторима.

ТРАКТОРИ БЕЗ ВЛАСНИКА

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ из Сомбора и околних насеља са 25 трактора блокирали су центар Сомбора. Трактори су постављени на делу Венца војводе Степе Степановића, од скретања за Париску улицу и Стапарски пут, код Скупштине града, па до старог кружног тока код Београдске улице, односно Суботичког пута. У подне око трактора није било власника. Ј. Б.

Пољопривредници, поновићемо, траже цену сунцокрета од 700 евра по тони, субвенције горива, мораторијум и замрзавање кредита, слободан извоз својих производа, премију за млеко од 15 динара по литру, одрицање трговаца од маржи на продају уља, поскупљење сунцокретовог уља, као и 30 одсто субвенција за ђубриво.

- Када све усагласимо са надлежнима ,обавестићемо јавност, са прецизним и тачним подацима. Јер, када пољопривреди буде добро, кренуће и привреди и свима нама.

Новосађанима, који нас подржавају, у великом броју доносе храну, воду и сокове, захвалили смо транспарентом "Извини, Нови Саде", што је одјекнуло на друштвеним мрежама. Заиста се извињавамо, али желимо да истрајемо и нећемо тракторе склонити тек тако. Очекујемо да ће почетак решења да стигне што пре - каже Грујић.

Спора вожња градским улицама

СУБОТИЧКИ паори су ушли у четврти дан протеста. Организовали су две протестне вожње улицама центра града. Споре вожње, од којих је једна била организована између 11 часова и 12.30, а друга од 14 до 14 сати, имају за циљ да скрену пажњу на њихове проблеме и захтеве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

ВЕЛИКЕ ДРАГОЦЕНОСТИ: Шта је краљица Елизабета II понела са собом у ГРОБ