ТОМИСЛАВ МОМИРОВИЋ: У 30 локалних самоуправа министарство тренутно гради најмодернију еколошку инфраструктуру

Novosti online

13. 08. 2022. у 19:34

ОВО је један велики и авангардан еколошки пројекат, јер ми тренутно градимо на подручју 30 локалних самоуправа најмодернију канализациону инфраструктуру и колекторска постројења за пречишћавање отпадних вода, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на изградњи комуналне инфраструктуре у општини Лајковац.

ТОМИСЛАВ МОМИРОВИЋ: У 30 локалних самоуправа  министарство тренутно гради најмодернију еколошку инфраструктуру

Foto: Ministarstvo

 - Урадили смо велики посао до сада на територији општине Лајковац. Изградили смо 10 километара канализационе инфраструктуре тако да смо у самој завршници радова где припремамо асфалтирање - истакао је Момировић.

Министар Момировић додао је да се само у Лајковцу ради на 4 или 5 различитих локација у које инвестира Влада са циљем да потпуно промени еколошку слику на територији широм наше државе.

 - На територији целе државе биће завршено до краја септембра око 300 километара канализационе инфраструктуре, а планирамо до краја године да пустимо у рад 4 постројења за пречишћавање отпадних вода. Еколошки пројекти су заиста најважнији пројекти за Републику Србију - закључио је Момировић.

Фото: Министарство

Обиласку радова на изградњи канализационе мреже у општини Лајковац у оквиру пројекта „Чиста Србија“ присуствовао је и председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је том приликом потврдио да се радови одвијају планираном динамиком у складу са временским условима и захтевима на терену.

 - Веома сам поносан да је општина Лајковац део пројекта Чиста Србија, који сигурно јесте један историјски пројекат који се тиче екологије и сигурно да ће се овим пројектом много побољшати услови за живот у општини Лајковац - рекао је Живковић.

У општини Лајковац у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено 33 километара канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода која обухватају 10.100 становника.

Вредност инвестиције у изградњу комуналне инфраструктуре у општини Лајковац је 15,3 милиона евра.

Извођач радова је кинеска компанија Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион (ЦРБЦ).

БОНУС ВИДЕО:

ВУЧИЋ У ШАПЦУ: Председник присуствује спајању моста на Сави

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом