КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА „ОШТЕЋЕЊЕ ТУЂЕ ИМОВИНЕ“: Епилог претећег графита на улазу у зграду Милорада Вукашиновића, члана Савета РЕМ-а

В. Н.

09. 08. 2022. у 18:07

ПОВОДОМ графита у којем је РЕМ изједначен са кукастим крстом, а који је у суботу освануо на улазу у зграду у Улици Милеве Марић у Новом Саду у којој живи са породицом, Милорад Вукашиновић, новинар, публициста и члан Савета РЕМ-а данас је поднео кривичну пријаву против НН лица.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА „ОШТЕЋЕЊЕ ТУЂЕ ИМОВИНЕ“: Епилог претећег графита на улазу у зграду Милорада Вукашиновића, члана Савета РЕМ-а

Фото: Приватна архива

- Био сам принуђен да поднесем кривичну пријаву против непознатог починиоца јер је првобитна квалификација дела од стране тужиоца гласила „оштећење туђе имовине“. Такву квалификаџцију сматрам срамном и непримереном јер реч је о директној претњи мојој породици и мени али и покушају узнемиравања шире јавности – рекао је Вукашиновић.

Истовремено, он се захвалио свима који су ми у претходна два дана слали поруке подршке а посебно градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу чија је реакција,како је нагласио, била примерена тежини овог догађаја.

Фото: Новости архива

- Очекујем да ће полиција у најскоријем року пронаћи једног или више починилаца овог дела што сматрам нарочито важним у овим околностима када се у извесној мери и на нашим просторима дешава рехабилитација најмраћнијих идеологија из периода Другог светског рата.- рекао је Вукашиновић.

Подсетимо,он је у суботу када се спорни графит појавио, рекао и да је тај инцидент логична последица кампање коју поједини медији, у сарадњи са невладиним организацијама, спроводе већ месецима против регулаторног тела за медије (РЕМ). Додао је да они то раде с циљем дискредитације не само одлуке о додели националних дозола него и чланова Савета РЕМ –а који су свој посао обавили су складу са законом и правилима струке.

БОНУС ВИДЕО:

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ ЗЛОЧИНАЧКЕ АКЦИЈЕ "ОЛУЈА": Више хиљада људи се окупило у Новом Саду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Е МОЈ ДОБРИ Нигорова тужна објава посвећена покојном Небу