НОВИ ТАЛАС ОСВЕЖЕЊА ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Временска прогноза метеоролога Чубрила, ево колике ће бити температуре

Новости онлине

09. 08. 2022. у 15:20

МЕТЕОРОЛОГ Марко Чубрило је у својој недељној временској прогнози најавио врло нестабилно време наредних дана.

НОВИ ТАЛАС ОСВЕЖЕЊА ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Временска прогноза метеоролога Чубрила, ево колике ће бити температуре

Фото: Депоситпхотос

- Почетком недеље под утицајем неколико висинских центара циклонске циркулације свежије и врло нестабилно - пише Чубрило.

Како наводи, током недеље центар висинског циклона ће се прво ситуирати западније од нас, док би се према следећем викенду требао ситуирати источније од нас.

- У понедељак током дана се зона нестабилности требала покренути над највећим делом Србије осим над регином Р3 и југоистоком региона Р5 где би пљускови требали бити ретки. У ноћи ка уторку и у уторак пре подне над деловима региона Р1 И Р2, севером региона Р4 и западом региона Р5 има изгледа за јаке грмљавинске пљускове и локалне непогоде. Јаких нестабилности би у уторак током дана требало бити над највећим делом Србије осим на северу региона Р1 и Р2 као и над југоистоком региона Р5 и истоком региона Р3.

Средином недеље нестабилности би углавном требало бити над регионом Р3, југоистоком региона Р5 и истоком региона Р2.

- Тренутно за наредну недељу највећи део прогностичког материјала за значајан део Србије сугерише ублажавање суше и падавинске тотале од 15мм до око 50мм талога. Најмању акумулацију према тренутно доступном прогностичком материјалу може очекивати већи део региона Р3 као и југоисток региона Р5. Падавине се очекују у два таласа, од 08.08. до 10.08. и око 14.08.

Он истиче да ће средином недеље бити осетно свежије уз максимуме који ће ретко прелазити +26 степени Целзијуса, а над деловима региона где буде претежно облачно максимуми само до око +23 степена Целзијуса.

- Око 11.08. Мало топлије али уз максимуме углавном до око +27 степени Целзијуса. Ново, осетније, освежење могуће око 14.08. Када би максимуми над великим делом региона Р3, Р4 И Р5 као и над југом региона Р2 и Р2 могли остати испод +22 степена Целзијуса.

Од понедељка после подне до среде увече локалне нестабилности ће бити праћене јаким, а локално и олујни ударима источног, југоисточног и североисточног ветра.

Почетком недеље ће над деловима Србије, а посебно над деловима региона Р1, Р2, Р3 И Р5 индеxи нестабилности бити довољно високи да локално услове појаву јаких грмљавинских пљускова и локалних непогода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГАРДИСТА (18) НАЂЕН МРТАВ У КАСАРНИ: Пратио краљичин ковчег на сахрани, изненада преминуо