СПЕЦИЈАЛНИ ДОДАТАК - АЛБАНЦЕ КОРИСТИЛИ КАО ИЗГОВОР: НАТО бомбардовао Србију да би огласио почетак господарења планетом

Пише: Слободан ЈОВАНОВИЋ

09. 08. 2022. у 15:00

НАТО ЈЕ БОМБАРДОВАО Србију не због наводне угрожености и хуманитарне катастрофе Албанаца него због оглашавања почетка свог господарења планетом.

СПЕЦИЈАЛНИ ДОДАТАК - АЛБАНЦЕ КОРИСТИЛИ КАО ИЗГОВОР: НАТО бомбардовао Србију да би огласио почетак господарења планетом

Фото: Архива "Новости"

За тај спектакуларни "проглас" изабрао је управо Србе, познате по слободољубивости, или по непристајању на диктат и силу, како би одавде упутио поруку свима који би се евентуално дрзнули да не пољубе НАТО чизму. Знали су, како не, за 27. март и српско не Хитлеру, за одбијање ултиматума Аустроугарској, а инсценирали су и одбијање НАТО ултиматума у Рамбијеу, јер је одлука о бомбардовању већ раније била донета.

Уз то, Срби у представи Европљана важе као "мали Руси", па је и симболика о будућој мети НАТО такође била заступљена у избору Срба да се на њима промовише нови светски ред и поредак, у коме НАТО ради шта хоће, не питајући никог, па ни Уједињене нације. Вођени су ратови у Ираку, Либији, Авганистану, Сирији, обарани и постављани лидери и владе где им се прохте, организоване пете колоне и обојене револуције где год би ко показивао знаке невољне покорености или, не дај боже, самосталности и суверенитета.

Међународно право је укинуто а уведена пракса двоструких стандарда, нису поштовани ни потписани међународни и мировни уговори (Дејтонски, Кумановски и други), а камоли усмени - о неширењу НАТО на исток Европе, на пример. Врхунац те НАТО владавине је проглашење дела Србије - Косова - за самосталну државу, као "суи генерис" случај, отприлике само сад и никад више. Итд.

Специјална руска операција, чак и сама по себи, а поготову својим трајањем, означила је крај НАТО доминације и униполарног света

Како би свет изгледао у тој НАТО верзији у случају да је то претворено у неку врсту трајног стања, тешко је рећи, али би се свакако избрисали сви трагови суверенитета држава, њихова природна богатства би прешла у НАТО власништво - америчка државна секретарка Олбрајт је већ у том смислу, без икаквог зазора и скрупула, јавно "маркирала" природне потенцијале Русије - светска популација би морала да се радикално смањује на једну, "златну" милијарду, уз пратеће услужно становништво, и шта све не. Такорећи, као у филмовима страве и ужаса.

СПЕЦИЈАЛНА РУСКА операција, чак и сама по себи, а поготову својим трајањем, означила је крај НАТО доминације и униполарног света. Већ чињеница да је неко одлучио да се усправи и успротиви НАТО самовољи, а да НАТО није директно војно интервенисао, значи да се свет враћа у своје природно стање мултиполарности, да није саздан да стоји на једној нози и да буде подређен једној вољи и једној сили. И то чак и независно од тога како ће се украјински рат завршити. Оно што је сигурно и неповратно, отворена је реална и трајна могућност усправљања и самосвојности, равноправности и суверености, што је сан сваког народа у свету.

Фото: ЕПА

Што се Србије тиче, њен сан је да је оставе на миру. Толико су се били наврзли на нас, и толико су се бавили некаквом нашом планетарном и надреалном, а у ствари измишљеном кривицом, да умало нисмо добили жиг, јединог уопште, геноцидног народа, упркос томе што смо били изложени једном од најстрашнијих геноцида у људској историји. Другим речима, били бисмо осуђени на легално и потпуно уништење.

Сада су на дневном реду "демократски" захтеви да признамо Косово и уведемо санкције Русији. При томе, ми смо једина земља у Европи која није увела санкције Русији, али и истовремено и једина која зна шта су санкције. А признање Косова значило би, заправо, непризнавање себе. Ти захтеви нам у виду ултиматума висе над главом у условима кад се нови, мултиполарни светски ред и поредак назире, али је стварно још далеко.

Запад је све нервознији, а Русији се не жури. Ми смо, како би то рекао Његош, "једна сламка међу вихорови", али је наш значај велики, симболички, ако не стварно. Отуда толика борба по европским канцеларијама за нашу одлуку и нашу душу. Народни песник је изабрао: "Боље своју изгубити главу, него своју огрешити душу". Метафорично - боље је издржати последице, а не наћи се на погрешној страни историје. И то кад историја већ показује своје ново лице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (5)

ВЕЛИКЕ ДРАГОЦЕНОСТИ: Шта је краљица Елизабета II понела са собом у ГРОБ