АНА ЋЕ ЖИВЕТИ КРОЗ НАГРАДУ: Одлука Биолошког факултета у Београду

Ј. И.

02. 08. 2022. у 16:00

БИОЛОШКИ факултет у Београду и Српско друштво за молекуларну биологију расписали су конкурс за награду за најбољи научно-истраживачки рад студената основних академских студија.

АНА ЋЕ ЖИВЕТИ КРОЗ НАГРАДУ: Одлука Биолошког факултета у Београду

Фото Приватна архива

Награда је установљена и названа по Ани Коцић (20), студенткињи из Смедерева која је несрећним случајем настрадала пре две године, а биће додељена 28. септембра на прослави Дана Биолошког факултета.

- Ана Коцић, амбициозна студенткиња молекуларне биологије и физиологије на Биолошком факултету, чији је живот прерано завршен, била је и остала синоним узорног студента, перспективног младог научника, али и најбољег пријатеља, цимерке, сестре и кћерке - наводи се у њеној биографији приложеној уз конкурс.

Ана је још у основној школи и Гимназији показивала сјајне резултате, освајала многобројне награде на такмичењима из биологије, хемије и математике. Током средње школе, велики део слободног времена проводила je у Истраживачкој станици Петница, где је написала два научно-истраживачка рада, која и данас користе млади истраживачи. Била је један од најбољих студената у генерацији.

- Поносан сам што ће Ана живети кроз ову награду - каже Андреја Павловић, њен некадашњи разредни старешина у ОШ "Др Јован Цвијић".

- Од првог дана показала је да је ученик изузетне интелигенције и радних навика. Поуздана, одговорна и посвећена, са израженим способностима за рад у тиму. Са толико мало година успела је да остави неизбрисив траг.

СТРАДАЛА НА ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ

АНА Коцић погинула је 16. септембра 2020. на пружном прелазу у насељу на периферији Смедерева. Како су сведочили очевици, док је прелaзила пругу на необезбеђеном делу, имала је слушалице у ушима, зато и није чула да воз наилази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (0)

ОВО ЈЕ МАЛО КО ОЧЕКИВАО! Новак Ђоковић стигао у Рим (ВИДЕО)