МОДНИ БРЕНД "Ц&А" БЕЖИ ИЗ СРБИЈЕ! Шверцовали кинеску робу и оштетили државу за шест милиона евра, а раднике остављају на улици

Novosti online

06. 07. 2022. у 13:41

МОДНИ ланац Ц&А (Ц&А Мода РС Д.о.о. Београд) спрема се да побегне из Србије, а након што је држава открила да су скоро седам година шверцовали кинеску робу и на тај начин оштетили буџет Србије за шест милиона евра.

МОДНИ БРЕНД Ц&А БЕЖИ ИЗ СРБИЈЕ! Шверцовали кинеску робу и оштетили државу за шест милиона евра, а раднике остављају на улици

Фото: Профимедиа

- Управа компаније је сазвала у понедељак по подне састанак на ком је саопштено да би брзо могла да престане са радом - потврдило нам је више саговорника упућених у ову причу, пише Блиц.

Иза целе приче стоје махинације овог модног ланца који је у Србију дошао 2012. године и који је сада због нелегалног пословања и вишемилионског царинског прекршаја буквално сатеран уза зид.

Против компаније Ц&А, поступак је покренула Управа царина која је у лето 2021. открила малверзације у вези са увозом робе која није њихов бренд. Према нашим сазнањима, ради се о шверцовању робе још од 2014.

- Скоро седам година ова компанија је са аустријским шпедитером "Quehenberger" радила против закона. Заједно су омогућили да се озваничи шверцована кинеска роба као њихова, тако што су ударали печат који је требало да буде доказ оригиналности. Шпедитер је чак после покретања поступка Управе царина променио име у Трансфера, а како би сачувао репутацију и могао даље да ради у Србији - каже наш добро обавештен извор и напомиње да у овом прекршају није учествовао нити један радник Управе царина.

Компанија Ц&А отворила је прву продавницу у Србији 2012. Послују у 14 филијала широм Србије, углавном у шопинг центрима. У Србији су постали популарни због нижих цена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

ОБИЧАЈ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДУЈУ: Знате ли зашто се мушкарцу цепа кошуља када добије дете?