ГУЖВЕ НА ГРАНИЦАМА: Права опсада на Хоргошу, колапс на Градини и на прелазу Прешево (ФОТО)

Novosti online

03. 07. 2022. у 20:46

УСЛЕД појачаног саобраћаја током летње сезоне, на излаз из Србије највише се чека на југу земље, на Градини и на Прешеву, а за улаз у нашу земљу најдуже колоне су на Хоргошу.

ГУЖВЕ НА ГРАНИЦАМА: Права опсада на Хоргошу, колапс на Градини и на прелазу Прешево (ФОТО)

Фото: Принтскрин АМСС

Већ трећи дан траје права опсада на Хоргошу на улазу у земљу. Тренутно се на излаз из Мађарске чека око сат времена а на улаз у Србију 45 минута.

Фото: Принтскрин АМСС

У протекла 24 сата у земљу је ушло 27.000 путника, у 7.000 путничких возила и 80 аутобуса. У 80 одсто случајева то су странци, који транзитирају ка Турској, Албанији и Бугарској.

Ту су и наши држављани који су на привременом раду у иностранству и туристи из Пољске, Чешке и Словачке.

Већина путника која је ушла на Хоргошу долазе на Градину и одатле излазе из Србије.

Од поподневних сати на Градини је колапс, колона је дуга пет километара. За сада путници чекају око три сата.

Фото: Принтскрин АМСС

И међупростор између Србије и Бугарске је потпуно пун, тако да од тога када ће прећи српску границу зависи од ажурности бугарске полиције и царине.

Неке процене су да би сутра требало да буде мања гужва, али за сада то нико не може да потврди, јер још увек возила пристижу и њих полиција контролише у тунелу код Димитровграда, тако да они сукцесивно долазе на гранични прелаз да се не би додатно правила још већа гужва.

На прелазу Прешево, возила која иду ка Северној Македонији и Грчкој чекају око 90 минута. Краће је задржавање на улазу у земљу, око 40 минута.

Према последњим подацима, на граничном прелазу Јабука на улаз се чека 40 минута, а на Гостуну на излаз 30 минута, саопштено је из Ауто мото савеза Србије.

На Граничном прелазу Котроман, на улаз и излаз за путничка возила и аутобусе чека се 45 минута.

Теретна возила на граничном прелазу Келебија на излаз из земље чекају 60 минута, у Шиду на излаз 120 минута, Батровцима на излаз 60 минута.

На наплатним станицама на ауто-путевима нема задржавања.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 18:50

Да ли је крсна слава нерадан дан и шта ако пада за викенд?

Да ли је крсна слава нерадан дан и шта ако "пада" за викенд?

У ДЕЦЕМБРУ месецу очекују нас четири славе чије обележавање пада у време викенда: Ваведење Пресвете Богородице (4.децембар), Преподобни Сава Освећени (18.децембар) и Преподобни Спиридон Чудотворац (25.децембар.) То поново отвара стара питања, имамо ли право на слободан дан када крсна слава пада за викенд?

29. 11. 2022. у 18:40

Коментари (0)

ОНИ СУ НАШИ ХЕРОЈИ! Цела нација верује да “Орлови” побеђују Швајцарску, а квота да Србија осваја Мундијал НАЈВЕЋА ЈЕ ИКАДА!