РОНИЛАЦ ОТКРИО ДЕТАЉЕ НАПАДА АЈКУЛЕ НА ЖЕНУ У ХУРГАДИ: Храна је привукла морског пса - ово никако не радите, исход може бити трагичан

Новости онлајн

02. 07. 2022. у 13:34

У БЛИЗИНИ познатог египатског летовалишта Хургаде, једна жена је преминула након што ју је у Црвеном мору напала ајкула.

РОНИЛАЦ ОТКРИО ДЕТАЉЕ НАПАДА АЈКУЛЕ НА ЖЕНУ У ХУРГАДИ: Храна је привукла морског пса - ово никако не радите, исход може бити трагичан

Фото: Фацебоок

Ронилац Раденко Цалиц, који се тренутно налази у овом познатом летовалишту каже да је несрећну жену највероватније ујела тигар ајкула.

- Будући да је ајкула жени одгризла руку и ногу, по степену повреда можемо да претпоставимо да се ради о мако или тигар ајкули. Превезена је у болницу али је убрзо преминула - каже Раденко.

Он додаје да се цео инцидетн догодио синоћ око 19 часова, у времену када је увелико забрањено купање у овом делу мора.

- Колико сам чуо она је била у плићаку и бавила се снорклингом - каже он.

Он каже да је у више наврата указивао на велики проблем који је највероватније и довео до трагичног исхода.

- Туристи бацају храну која привлачи предаторе и то је са разлогом забрањено. Недовно су се у овим водама појавиле и велике туне које рибари лове. Претпостављано да су тада рибари чистили рибу коју су уловили и бацали изнутрице у воду и да је то привукло ајкулу - објашњава Раденко.

У мају настрадао још један ронилац

Он каже да се у мају у Египту догодио сличан инцидент.

- Једном рониоцу је тигар ајкула одгризла раме и он је преминуо - каже Раденко.

У међувремену се на Интернету појавио и снимак инцидента, на ком се види како људи са дока гледају напад и вичу нешто жени, међутим нико од њих се није усудио да уђе у воду. Вода око жене је све време била црвена од крви.

Овај страствени ронилац је такође потврдио да су хотели због овог инцидента затворили плаже на три до пет дана.

- Људи се плаше, опало је интересовање и за роњење и за снорклинг. Туристи се плаше да уђу у воду. Углавном су у плићацима и деловима где има пуно туриста - каже Раденко.

Раденко је на крају апеловао на све туристе који планирају да отпутују у Хургаду да поштују правила која су на снази у овом познатом летовалишту како не би дошло до нових фаталних исхода јер је за разлику од делфина, ајкуле теже уочити у води, пошто не избијају на површину.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КИНЕСКИ РАЗАРАЧ: Ово је једна од најсмртоноснијих интерконтиненталних ракета - до Америке може стићи за 20 минута