“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕКИВАО - ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике - немерљива!

Промо

29. 06. 2022. у 10:00

Пословна сарадња или пријатељство - линија је понекад заиста танка, али када се споји и једно и друго - само небо је граница.

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕКИВАО - ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике - немерљива!

Фото: Меридијан

Протеклих година компанија Меридиан истакла се као друштвено одговорна компанија, а небројано пута обрадовала је и суграђане са Косова и Метохије.

Јавност је тако била сведок акција које је Меридиан група спроводила, па су најмлађи на Косову и Метохији три пута били обрадовани новогодишњим пакетићима, а школа кошарке из Грачанице била је и гост утакмице ФМП Меридиана и Цибоне.

Наравно, сарадња се ту није зауставила. Меридиан је у најтежим тренуцима, када је наш народ погођен великим поплавама, донирао специјалне исцрпне пумпе за извлачење воде, а донација је пристигла и Дому за особе са посебним потребама.

Ова година је донела много тога посебног, па је сарадња прерасла у пријатељство, а у целу причу укључен је и млади и талентовани Сава Здравковић.

Верујемо да причу о Сави већ знате, као и то да је, брже него што је вероватно ико очекивао, компанија Меридиан још једном показала своју хуманост и Сави обезбедила хармонику, како би он могао да настави своје школовање и оправда епитет једног од највећих талената на овим просторима.

Прича је сада добила и свој наставак и то - лепши него икада.

Фото: Меридијан

Као што већ знамо - српски народ је препознатљив по својој захвалности, скромности и гостопримству, те је тако Савина породица, која живи у Грачаници, угостила представнике Меридиана.

Пуно смеха, радости, шала - то је било оно што је могло да се види и осети у дому породице Здравковић, а срећа није изостала ни код најмлађег члана, који и јесте у главној улози у овој причи.

Оно што смо још могли да сазнамо јесте и да је Сава музички таленат наследио од свог оца, који је годинама свирао хармонику, као и то да нови инструмент значи да ће Сава моћи да настави школовање и након завршетка средње школе.

- Да вам кажем, ако неко треба да буде поносан - онда сам то ја. Све што сам сањао и очекивао - то ми се остварило са њим, не знам шта друго да кажем. Оног момента када је добио хармонику - почео је да размишља и о наставку школовања, односно Академији, а до тада је све било под знаком питања, да ли хоће, да ли неће… Размишљали смо чак и да касније почне да свира само весеља, али сада је већ чврсто решио да ће ићи и на Академију и почео да се спрема за то - рекао је Савин отац Радован Здравковић.

Слична осећања јавила су се и код представника Меридиана, јер пружити некоме помоћ и подршку заиста пружа невероватан осећај.

- Када смо видели апел Епархије, одмах смо се укључили у акцију, Сава је вредан и поштен момак, хармоника је његова љубав и будући позив, а ми нисмо желели да дозволимо продају земље како би он наставио школовање - рекао је шеф маркетинга компаније Меридиан Дамјан Стаменковић, те додао:

- Ово није прва акција коју Меридиан спроводи на Косову и Метохији, са општином Грачаница имамо сјајне односе и наставићемо да помажемо и у наредном периоду - рекао је Стаменковић.

Меридианов програм подршке култури

У периоду када су култура и уметност били у другом план због пандемије, Меридиан фондација започела је свој амбициозни програм оживљавања домаће културне сцене. Уметници спадају у још једну угрожену групу који су у протекле три године у највећем делу били спречени да раде оно у чему су најбољи.

Тако је ова компанија новчано подржала и Задужбину Илије М. Коларца, чији су концерти класичне музике, предавања и учење страних језика од посебног националног значаја у развоју друштва знања, културе и уметности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи