СВЕТСКЕ ЗВЕЗДЕ СТИЖУ У БЕОГРАД: Мариза, Фајнс и Бочели у јулу лично преузимају одликовања

Новости онлине

28. 06. 2022. у 20:44

ГЛУМАЦ Рејф Фајнс, португалска фадо певачица Мариза и прослављени оперски певач Андреа Бочели ће видовданска одликовања која су им данас додељена лично преузети у јулу у Београду, сазнају "Новости".

СВЕТСКЕ ЗВЕЗДЕ СТИЖУ У БЕОГРАД: Мариза, Фајнс и Бочели у јулу лично преузимају одликовања

Фото: AP Photo/Matt Dunham/О. Радошевић/Танјуг/Сава Радовановић

Британски глумац Рејф Фајнс је добио орден Карађорђеве звезде трећег степена, док су  Мариза дос Реис Нунез и Андреа Бочели добили Златну медаљу за изузетне заслуге у јавним и културним делатностима.

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић уручио је данас видовданска одликовања заслужним појединцима и институцијама, након чега је организован свечани пријем поводом ступања на дужност председника Републике у другом мандату.

Председник се захвалио свим лауреатима и рекао да је пред њима велика одговорност да наставе да подржавају и подижу нашу земљу.

- Оно што се данас на Видовдан види боље него икада је да Србија корача брже, и да Србију није лако зауставити на овом путу. А ако смем да бирам бираћу пут мудрости уместо велике куражи, зато што желим да нас има више и да брже напредујемо. А верујте ми и када се јавно одричем велике куражи, неће је бити мање него што су нас преци задужили. Нека живи јединство српског народа, и наша прелепа Србија - закључио је председник и поздрављен је громким аплаузом.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Овако ће изгледати нова зграда Београдске филхармоније

БОНУС ВИДЕО: МАЛА СРПСКА СВЕТА ГОРА - Са Каблара прелеп поглед из стакленог видиковца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИШИЋ НА БРЕГАЛНИЦИ: Како је албанска побуна пензионисала Жућу